Anna.bg
Секс
28 март 2015

Преимуществата на всекидневния секс

1 834
0
Преимуществата на всекидневния сексКолко често да правим секс? Веднъж на ден, веднъж на седмица, веднъж на месец? Казват, че по този показател твърде лесно може да се определи „възрастта“ на отношенията между партньорите. Според световната статистика всекидневната страст е характерна за двойките в началния стадий на техните отношения, докато все още са много силни емоциите. После честотата на интимността рязко спада – отначало до 2 – 3 пъти седмично, после веднъж в месеца и още по-рядко. Което донякъде е обяснимо: работа, домашни задължения, грижи за децата и още куп неща, които изпълват образа на живот на съвременния човек, поради което му остава по-малко време за пълноценни интимни отношения. А сексолозите твърдят, че всекидневният секс е панацея за много проблеми и несгоди. За какво иде реч?

Укрепване на отношенията
Интимната близост е своеобразна психологическа „паста“ за отношенията между обичащите се хора. Колкото и партньорите да са близки духовно, колкото и да имат общи интереси, ако физическият контакт между тях отсъства, те постепенно стават чужди един на друг. Сексът образува общо емоционално пространство, което позволява двамата да се чувстват близо един до друг, да предугаждат настроенията и желанията си на интуитивно ниво. Колкото повече време двойката отделя на интимността, толкова по-добре и здраво работи семейният механизъм.

Сексът лекува
Всекидневният или близкият до него график на сексуалните отношения позволява на мъжа със слаба полова конституция да подобри плодородието си за сметка на постоянното обновяване на биоматериала. За силния пол сексът е и профилактика срещу раковите заболявания. Може би някои не знаят, че в резултат на регулярния секс простатата се избавя от вредните канцерогени.
Благодарение на интимната близост жените могат да избегнат по-нататъшния проблем с тонуса на матката (окситоцинът, който се изработва активно при полов контакт, увеличава честотата на свиванията й и води до нейната „бойна готовност“). Освен това укрепва нервната система и повишава имунитета. И най-важното: от всекидневните секс тренировки влизат в тонус мускулите на влагалището, особено ако се подхожда с ум и по време на всеки полов акт се изпълнява упражнението, наречено „вагинален вакуум“, всмукващо навътре половия член на мъжа без помощта на ръцете. Усвоявайки такъв трик, вие ще забравите завинаги аноргазмията и мъжът ще бъде във възторг от необичайното усещане.

Еликсир на вечната младост
С възрастта и у жените, и у мъжете са понижава естественото ниво на половите хормони (съответно естрогена и тестостерона), което води до полова дисфункция и преждевременно стареене. Регулярната интимна близост повишава нивото на свободни хормони в организма, продължавайки неговата активност.

Вместо гимнастика
Поколението на хората, които стават от офисния стол само за чаша кафе и задрямват пред монитора, не намират време за посещение на спортната зала. Благодарение на технологиите домашните дела също могат да се изпълнят без нашето участие. В резултат на това физическите натоварвания клонят към нулата. Естествено е при такъв застой организмът да започне да боледува и да затлъстява. Всекидневното занимание със секс решава този проблем. „Простите движения“ заедно с оргазма обезпечават на партньорите достатъчно физическо натоварване за профилактика срещу болести на сърдечно-съдовата система и поддържане на нормално тегло. Смятайте това като нужната гимнастика петминутка – хем се раздвижвате, хем е приятно.

Подобрява настроението
Настроението на хората, които практикуват секс всекидневно, значително се подобрява. Тъй като по време на секс се изработва хормонът на щастието – ендорфин, любвеобвилните двойки намаляват до минимум риска от възникване на депресии и снижават разрушителното въздействие на стреса върху организма. Простичко казано, ако ви е навикал шефът, смачкали са ви в градския транспорт или пък са ви забавили заплатата, отдайте се на секс. Това ще помогне на вашите нервни клетки благополучно да преживеят стресовите ситуации.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.