Anna.bg
Коса, грим и нокти
01 ноември 2014

Красива и по-дълга коса с билки

2 684
0
Красива и по-дълга коса с билкиБилките са едно от най-големите богатства на българската земя. Освен за лекуване на различни болести и вкусни чайчета обаче, дъхавите треви служат и за разкрасяване. Ето една изпитана /лично върху авторката на този текст/ рецепта за по-бърз растеж на косата.

От билковия коктейл, който ще ви предложа по-долу, косата става по-блестяща, копринено мека, а при неколкократна употреба косъмът се заздравява, уплътнява, косопадът намалява, а скалпът се подхранва. Резултатът: красива и здрава коса.
В 500 ml вода сварявате една супена лъжица корени от репей /купуват се от билковите аптеки и дрогериите, но може да си ги намерите и в природата. Вършат работа и пресни, неизсушени/, 1 листо зелен бръшлян /нарязано с ножица на парченца/, 2-3 люспи от лук, 2-3 борови връхчета /може да си ги откъснете направо от дървото/.

Отварата трябва да заври и е готова. Оставяте я да изстине до температура, подходяща за кожата на главата, прецеждате и обливате косата, след като я измиете с всички други средства, които ползвате – шампоан, балсам, маска и т.н.
Ефектът е налице още след първото обливане – косата става мека и блестяща. Отварата се прилага веднъж седмично. Успех!
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.