Anna.bg
Мъжът до мен
16 март 2015

Какво да гледаме при запознанство с мъж

2 799
0
Какво да гледаме при запознанство с мъжВие сте привлекателна, той също. Когато погледите ви се срещнат, преминават мълнии. Готова сте за първа среща с него, остава само да се запознаете. Един бог знае как ще се развият нещата след това. Дали ще се случат? Предлагаме ви при запознанство с мъж да обърнете внимание на пет неща. И да си направите изводите, разбира се.

Това е просто флирт или са възможни сериозни отношения?

Още на първата среща е добре да се опитате да разберете доколко съвпадат вашите възгледи за романтични отношения. Предварително ще кажем, че „правилни“ или „неправилни“ позиции и вкусове по този въпрос не съществуват: вие просто трябва да определите ще можете ли двамата да се настроите на една вълна. Разбира се, не ви препоръчваме в никакъв случай да разпитвате за отношение към брака, семейството и т.н. Това не се прави на първа среща. Съвсем леко просто може да докоснете тази тема, например така: „В последно време сред моите познати мнозина практикуват експрес запознанства. Не съм се и замисляла за това...“. Така обозначавате за него и своята позиция – а после внимателно го изслушвате какво точно ще ви отговори по темата за бързите и неангажиращи запознанства.

Как говори за жените
Няма значение за кого става въпрос: дали за колежката, за познатите си, за дамите на улицата, за роднините си или за бившата си жена или приятелка. Много важно е как точно говори за това. Ако в разказите му присъстват цветисти епитети от рода на „тези патки“, „тази отрова“, „тази глупачка“ - бягайте, без да се замислите. И обратното – възторженото „Ти не си като другите момичета“ - на пръв поглед комплимент, съвсем не гарантира, че в един неочакван момент и вие няма да минете в графата „като другите“. А какви са другите? Пробвайте да разберете от думите му.

Как е приключил неговият предишен роман
Първо, трябва да се убедите: а той въобще приключен ли е окончателно? Ако в отговор на този прост и прям въпрос вашият събеседник изпуска тежка въздишка, започне с тъга да гледа в тавана или произнася нещо от рода на „Всичко е толкова сложно...“ - три пъти помислете струва ли си да започвате отношения на такава крехка основа. Ако един роман завършва с раздяла, така или иначе това не може да бъде леко и безгрижно в никакъв случай. Но ако човек наистина е решил да върви напред, трябва да тегли чертата на миналото и да не търси минали сложности в новите отношения.

Как се отнася към това, което е важно за вас?
Вие може да се борите активно против глобалното затопляне, да отстоявате правата на малки племена и народности и да работите за спасяване на растенията и птиците в Червената книга. Ваша работа. Длъжни сте още в началото на връзката да разкажете за своите увлечения и интереси на новия си познат. Възможно е те да не му направят никакво впечатление. Той обаче ще има представа за вашите приоритети и принципи. Възможно е да намери във вас сродна душа. Но съвсем не е изключено просто да не ви разбере и да остане напълно чужд към вашите интереси. Ако е така, трябва да приключите незабавно. И наистина бихте ли могли да създадете отношения с човек, комуто е безразлично какво мислите и преживявате вие?

Как е с работата?
Възможни са три варианта. Единият е той да работи 8 дни в седмицата по 25 часа в денонощието. Тогава вашите отношения може да се окажат нито прекалено близки, нито прекалено романтични. Но пък може и да ви хареса, ако вие сте същият работохолик. Втори вариант: новият ви познат не работи и не мисли въобще за работа. Тогава трябва да си изясните какъв мъж стои пред вас: поет, художник, интелектуалец, романтик, който брои звездите, или просто мъж в затруднено житейско положение. Ако е звездоброец, помислете какво бъдеще бихте имали с него. Ако положението е временно, може и нещата да се оправят и той наистина да заработи. Трети вариант: мъжът има добра и доходна работа, но намира време за приятелски отношения. Това като че ли е идеалният вариант. При всички положения в разговора сте длъжна да отгатнете какъв тип точно стои пред вас и дали си струва да продължавате да се срещате. Изводите си правете сама.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.