Anna.bg
Мъжът до мен
15 март 2015

Достойнствата на мъжа, които жената цени повече от всичко

4 407
0
Достойнствата на мъжа, които жената цени повече от всичкоМъжът има достойнства, които карат жената да го обича, да му се възхищава, да му бъде вярна и дори да го боготвори. В повечето проучвания и анкети има посочени почти едни и същи специфични страни на мъжа, които дават сили на жената и са предпоставка интимната връзка и любовта да не претърпят крах.

Може да разчита на него за всичко във всеки миг
Надеждният, сигурният приятел и мъж се поставя на първо място от повечето жени и това е достойнство, което те уважават. Е, понякога има малки кавги или словесни престрелки, но те са в реда на нещата.
За жената е важно мъжът да излъчва спокойствие, което говори само за едно - баланс и хладен разум. Дори и за най-дребничките и безсмислени тревоги очакваме да чуем: не се ядосвай за глупости и това ще мине.

Надеждният мъж е винаги до теб, той общува с теб активно, той се интересува и грижи за теб. Сигурността ни в него се дължи и на факта, че му вярваме и не очакваме измами и лъжи или опити да бъдем заменени с друга.
Не се съмняваме, когато работи с часове, а понякога денонощно по важен проект, че използва времето си, за да разговаря с друга или да си пишат съобщения. Или когато сме разделени заради командировки или работа в чужбина, а това е типично за много семейства у нас, да се въртим будни нощем и да се тревожим къде е и с кого.
Да, ние не допускаме и капка съмнение, защото знаем, че можем да разчитаме на него. Стабилният мъж държи на думата си, спазва обещанията, а когато казва обичам те, знаем, че това са думи, които идват от сърцето му. Той е истински.

Има чувство за дълг и отговорност към нас
Отговорността е категория от морала и етиката, някои я смятат за отживелица или твърдят, че едва ли има хора, които се придържат към подобни ценности днес. Пълна измислица на комплексари, лъжа, която е удобна за някои и те я повтарят като мантра. Чувството на дълг кара мъжа да се грижи за нас, когато имаме тежки емоционални и здравословни проблеми.
Как се чувства жената, ако разкаже, че след лекарски преглед има съмнение за начало на тежко заболяване, а мъжът, вместо да разбере сериозността на ситуацията, отминава новината с мълчание. Горката жена, нали! А отговорният мъж веднага ще я приласкае, ще й помогне да преодолее страха, който е обхванал цялото й същество, ще й каже: аз наистина съм до теб, каквото и да се случи в бъдеще.

Покорява с щедрост и великодушие
Великодушният мъж покровителства, той не наранява и не се държи като малко дете, не нанася незаслужени обиди и не обръща внимание на дребни проблеми. Жените често са доста слаби и беззащитни, дори и тези, които са смятани за силни и преуспели искат да са сигурни, че мъжът ще ги защити и опази от лошото в живота. Нима не е великодушен този, който се грижи за старите родители на жена си или отделя време в почивните си дни, за да им помогне в селското стопанство.

Смелостта му ни прави силни
Мъжката смелост, мъжът мачо, не онзи, който само се перчи и хвали, а този, който ще се застъпи за нас - това харесват жените. Истинският мъж, на първо място, е смел и пази любовта на живота си, а после е всичко останало - лекар, инженер, строител, бизнесмен. Ако няма инстинкта да ни защити, да се подложи понякога на удари вместо нас, то загубваме интерес към него.

Оправяне на семейни документи, водене на дела, решаване на финансови въпроси – именно тогава очакваме смелият мъж да се намеси активно, а не да махне с ръка и да каже: оправяй се сама, а после да ни натяква, че не сме разбрали нищо.
Смелият мъж не провокира конфликти, когато сме заедно, не влиза в ненужни спорове в ресторанта, не пие на обществени места до замъгляване на съзнанието, той знае, че може да възникне ситуация, в която трябва да защити своята жена и не я излага на необмислена опасност.

Желае винаги собствената си жена
Неговата, едничката, за нея той дава всичко. Прави всичко, старае се, живее за нея и чрез нея. Това достойнство на мъжа прави жената щастлива и е предпоставка тя да прояви още повече своята нежност и любов. Има мъже, които търсят нова връзка, но, осъзнавайки какво могат да загубят, веднага правят корекция на поведението си. Други пък са толкова объркани, омотават се още повече в грешки и лъжи, че дори не забелязват, че унищожават жената, която наистина ги обича.
А народът го е казал простичко и ясно – да оставиш питомното, за да хванеш дивото. Едва ли е проява на здрав разум.

Сигурно има още мъжки достойнства, които жената цени. Всяка една от нас може да ги допълни.
Съществува истина, която е важна за всички, както за мъжа, така и за жената. Лекомислието в една връзка е най-лошият съветник.
То може да докара до край и най-дългата връзка, да унищожи за броени мигове чувства, за които сме мечтали, които сме чакали или градили с години.

Автор: Ана Дечева
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.