Anna.bg
Брак
15 март 2015

6 признака за това, че той няма да се ожени за вас

5 621
0
6 признака за това, че той няма да се ожени за васВие се срещате вече няколко години, възможно е дори да живеете заедно, но любимият мъж така и не ви намеква за брак. На вашите опити пък да завържете разговор на тази тема мъжът ви смънква нещо от рода на „Никой не казва, че бракът е нещо хубаво“. И толкова. Ако споделяте подобна философия, тогава нещата са наред. Възможно е обаче да смятате, че печатът в паспорта в графата омъжена е не само протокол, а и декларация за любов, доверие и отговорност. За съжаление, понякога да се чака от любимия подобна декларация, е безсмислено – не всеки мъж е готов за семейна връзка. За да не храните напразни надежди, обърнете внимание на няколко прости признака: ако те присъстват във вашите отношения, скоро не ви очаква брак.

В неговата картина на бъдещето вас ви няма
Вслушайте се в това как мъжът до вас разсъждава за бъдещето: какви цели си поставя, как вижда кариерата си, къде иска да живее, за какво мечтае. Ако в неговите размишления преобладава думата „ние“, това означава, че той не строи съвместни планове само за предстоящия уикенд, а искрено се интересува от вашите дългосрочни цели. Тогава възможно е скоро наистина да ви предложи брак. Ако приятелят ви говори с повече „аз“ и се стяга за двегодишен стаж по специалността в друга държава, а не ви кани да отидете с него, не хранете илюзии: вашият възлюбен не е готов все още за семейна връзка и възприема вашите отношения като нещо временно.

Избягва роднините ви
Ще бъдем откровени: принципно едва ли може да се очаква еуфория и възторг у мъжа от срещите му с ваши роднини. Още повече че общуването със семейството е достатъчен индикатор за намеренията на влюбения мъж. Потенциалният съпруг ще хаби време и сили, за да създаде добри отношения с роднините на своята любима – за него това е инвестиция в една добра дълготрайна връзка. Ако мъжът до вас измисля какви ли не причини, за да отложи срещата с майка ви по случай нейния юбилей, например, а семейните събирания съвпадат странно с неговите служебни ангажименти, трябва да признаете: не може и да става дума за сериозни отношения.

Дразни се от всяка проява на романтика
Мъжът до вас естествено не е длъжен да слуша и да рони сълзи под звуците на баладите на Адел. Ако обаче избраникът ви се отличава с откровена ненавист към всяка проява на романтика, трябва да се замислите. Ако приятелят ви демонстративно ненавижда Деня на влюбените и 8 март, ако присъствието на малки деца не предизвиква у него нищо друго, освен паника и раздразнение, а на киносцени на семейна идилия и сватбен хепиенд реагира с ударна доза цинични коментари, не отдавайте това само на особеностите на темперамента му. Напълно вероятно е зад подобно поведение да се крие баналният страх и нежелание да се превърне вашият роман в задължение и дълбока привързаност.

Той честно ви е казал, че не мисли да се жени
На пръв поглед тук всичко е очевидно: приятелят ви недвусмислено е заявил, че сватба с вас не влиза в плановете му. Изглежда, че правилата на играта са ясни и за двама ви, а вероятността от разочарование и неоправдани надежди е минимална. Работата е там, че на много от жените се харесва да се утешават с илюзиите си: убеждаваме сами себе си, че любимият може да преосмисли позицията си, да оцени жената до себе си, да свикне... Може това наистина да се случи, но ако не, значи надеждите са били напразни. Ако сериозно се стремите към женитба, помислете готови ли сте да губите сили и време за човек, който ви е признал, че не трябва да разчитате на брак.

Той отбягва вземането на сериозни решения
Безспорно любовта понякога твори чудеса и превръща във верни мъже и бащи най-отчаяните и свободолюбиви донжуановци. Ако обаче забелязвате, че във всяка сложна ситуация вашият избраник е склонен да избягва отговорността и да заравя главата си в пясъка, чудеса не чакайте: мъжът, който се бои панически от сериозни стъпки и отговорността от тях, едва ли ще се реши на нещо сложно, каквото е бракът.

Вие, в крайна сметка, не го искате за мъж
Това дори не е признак, а причина, която често обяснява наличието на горе изброените точки. Струва ви се странно? Напразно: самолъжата и самозаблудата като основа за брак е една от най-популярните теми в холивудските комедии. Колко брака са завършвали с развод само заради факта, че са сключени единствено заради статуса, заради предишния приятел или защото „така трябва“? Пробвайте искрено да си отговорите на въпроса: а защо, в крайна сметка, искам да бъда омъжена? И действително дали искам да бъда точно негова съпруга? Какво ще даде на двама ви този брак, освен душевното спокойствие на вашата майка? Ако за вас женитбата е просто набелязана цел, повярвайте, мъжът го разбира, понякога неосъзнато, но така или иначе няма да бърза да ви предложи брак.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.