Anna.bg
Мъжът до мен
14 март 2015

Как да се разделим с женения мъж

7 563
0
Как да се разделим с женения мъжНа много жени се е случвало: харесват и се влюбват в женен мъж, с когото, колкото и да е тъжно, понякога няма бъдеще. Ако връзката е перспективна, пътища има. Ако обаче в подобни отношения няма никакво бъдеще, по-добре е жената навреме да каже стоп. Дори да не е навреме, по-добре е да го каже. За да не страда. Предлагаме ви 10 стъпки, с които бихте могли да сложите точка на безперспективните отношения с женен мъж. Колкото и това да ви се струва трудно.

Първа стъпка: Бъдете честна със себе си

Като за начало научете се да назовавате нещата със собствените им имена. Вие продължавате да се срещате с женен мъж, макар да знаете ,че това е неправилно. Можете ли наистина да заявите на всеослушание, че се гордеете с тези отношения? Едва ли. Поставете се на мястото на другата жена: Как бихте се чувствали вие самата, ако разберете, че мъжът ви изневерява? Възможно е да сте чували подобна фраза хиляда пъти, но нека погледнем истината в очите: проблемът е в това, че вас въобще не ви е грижа за това как вашите действия влияят върху живота на едно друго семейство.

Втора стъпка: Разочаровайте се от идеала си

И този идеал, повярвайте, е далеч от реалния мъж, какъвто го вижда всеки ден собствената му съпруга. Вие не перете мръсната му риза, не прибирате след него разхвърляните у дома носни кърпи и не слушате всяка вечер мощното му хъркане, както и не спорите кой е изпил последната чаша о от общата бутилка вино и кой трябва да изхвърли бутилката. Когато се срещате с женен мъж, вие виждате пред себе си идеала, но сте далеч от реалността. Тя е друга, повярвайте.

Стъпка трета: Напишете си обяснително писмо

Как да се разделите с женен мъж? А нужно ли е въобще да го правите? Ако все още се съмнявате и не се решавате да сложите край на тези пагубни отношения, време е да се уедините и да хванете химикала и листа в ръка. Разделете листа на две колонки. Първата нека да е за положителните емоции, втората за отрицателните. Запишете всички причини, поради които искате да поддържате отношения с този мъж, после запишете минусите. Ще ви подскажем: първо при минусите – той е женен. Второ, случаите, в които ви е подвел за среща и я е отменил, защото трябва да бъде на друго място със съпругата си. Бездушните подаръци за рождения ден. Или тяхното отсъствие. Ако сексът с него е добър, спомнете си как сте се почувствали, когато е трябвало да тръгне спешно, за да заведе жена си на лекар, примерно. А неудобната задна седалка на автомобила за секс вместо удобното легло у дома? И не забравяйте чувството за вина пред другата жена и нейното семейство.

Стъпка четири: Не търсете оправдания

Разпространена версия на всички любовници: „Неговият брак бе обречен от самото начало“. Стоп. Не се самозаблуждавайте: ако бракът е бил действително обречен от самото начало, досега да е приключил. Реалността е такава: поддържайки семейните и извънбрачните връзки едновременно, мъжът просто иска да получи най-доброто и от двата свята. Не изкупувайте вината си с фразата: “Ние сме родствени души“ или „ Всички хубави мъже са или женени, или гейове“. В света има и напълно достъпни хубави мъже, просто вие не сте ги открили. Трябва да уважавате себе си и другите. Не вярвайте на неговите думи: „Много искам да се разведа“. Ако наистина го е искал, да го е направил още вчера.

Стъпка пет: Потърсете подкрепата на приятели
Позвънете на ваши близки приятелки или приятели, срещнете се с тях и им разкажете за проблема. Има хора, на които можете да се доверите. Разкажете им, че сте решили да скъсате с женен мъж. Потърсете тяхната подкрепа. Това ще ви помогне в минутите на слабост: Когато знаете, че трябва да отговаряте за думите си, ще се почувствате по-силни и по-решителни.

Стъпка шест: Отговорете си на най-важния въпрос
А сега самият въпрос: „Как да се разделя с женен мъж?“. В зависимост от нивото на вашите отношения и личния комфорт/дискомфорт, вие може да направите това лично или по телефона. Ако много се притеснявате от разговора — напишете му писмо по електронната поща. Правило номер 1: Не правете от вашата раздяла тема за обсъждане. Нещо от рода на „Не ти ли се струва, че отношенията ни не вървят?“ или „Може би е по-добре да престанем с тези тайни срещи“ не са за препоръчване. Те ще му дадат възможност за пореден път да ви разкаже, как „всичко ще се промени към по-добро“ и как той се кани да признае всичко на жена си. Просто му кажете, че това е краят. Категорично. И точка. Бъдете силна. Имате проблем и трябва да го решите.

Стъпка седем: Разрушете шаблона
Ако вече ви се е случвало да прекъсвате подобни отношения в миналото, вероятно знаете, че съществува определен шаблон на поведение. Как се разделяте с женен мъж? Неправилният отговор е следният: той ще стои встрани три дни и на четвъртия ще позвъни, а вашето сърце тръпне в очакване, за да започне всичко отначало. Достатъчно! Започнете нещо ново на работното си място или си вземете отпуск. Затворете веднъж завинаги този порочен кръг.

Стъпка осем: Зачеркнете го от живота си
Мъжът непременно ще иска да ви върне, не му позволявайте да ви убеди да го сторите. Постарайте се да изключите всяка възможност дори за мимолетен контакт с вече бившия любовник. Повторете го пред себе си: бивш! Махнете от пощата си неговите писма и фотографии, изтрийте есемесите му, блокирайте го в социалните мрежи. Изхвърлете подаръците му. Скъпите също. Изтрийте го от живота си окончателно, ако наистина искате промяна. Вие не можете да останете приятели. Просто започнете отначало.

Стъпка девет: Променете образа си на живот
Това могат да бъдат както кардинални промени, така и серия от няколко незначителни. Направете си нова прическа, намерете си ново хоби, запишете се на йога или на танци, направете генерално почистване у дома и т.н. Купувайте си нова рокля на всеки две седмици. Направете си парти у дома.

Стъпка десет: Не пропускайте новите възможности

Запознавайте се с нови хора. Опитайте чрез живи срещи или пробвайте в сайта за запознанства. Помнете, че вие имате правото на всяка жена да бъде уважавана от мъжа открито, а не да се крие. Трябва да се чувствате винаги особена в любовните отношения, да бъдете самата себе си, а не да изпълнявате роля на втора цигулка. Вземете живота си в ръце. Директно. Просто опитайте!
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.