Anna.bg
Рецептите на баба
08 март 2015

Гювеч с телешко месо и девесил

2 323
0
Гювеч с телешко месо и девесилКоличеството на продуктите е за голямо семейство. Ако искате да направите това вкусно ястие за по-малък брой хора, трябва само да разделите количеството на две.

Необходими продукти
1,5 кг телешко месо
4 моркова
2 лука
10 картофа
2 пресни чушки
1 доматена консерва
200 г пресни гъби
1 ч.ч грах
1 глава чесън
девесил
черен пипер
2 кубчета телешки бульон
дафинов лист
2 зрънца бахар

Начин на приготвяне
Нарежете телешкото месо на парченца и го сварете в дълбока тенджера.
За да се свари са нужни около 2 часа.
Запържете в дълбока тенджера или тиган нарязаните на едро лук и моркови.
След като омекнат, добавете нарязаната пиперка и гъбите, които може и да са цели.
Обелените и нарязани на едри половинки картофи се добавят също, след това и кубчетата с бульон, доматената консерва, свареното месо и количеството грах.
Ако ястието е гъсто, добавете малко вода.
Скилидките чесън се почистват и нарязват на малки парченца и се добавят към гювеча.
Не забравяйте да сложите дафиновия лист, зрънцата черен пипер и бахар за вкус и аромат.
Оставете ястието на бавен огън докато картофите се сварят.
Малко преди гювечът да е готов, поръсете с девесил - пресен или изсушен.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.