Anna.bg
Любов
08 март 2015

За жената с любов и преклонение, с намигване и признание

4 047
0
За жената с любов и преклонение, с намигване и признаниеЖената е най-голямата загадка в живота на мъжа. Капризна, крехка, безпощадна, ранима, целеустремена, нелогична и затова – още по-интересна. Даряваща живот и разбиваща сърца. Енигма, главоблъсканица, магия, тайна зад седем печата.
През цялата си дълга история силната половина от човечеството се опитва да разгадае тази тайна – да проникне в женската душа. Вижте по какви пътища са вървели най-увлечените от тайнството на женската същност изследователи и какво казват за себе си известни жени. Каквито и да сме, ние жените – обичайте ни, дарявайте нежност, радост, надежда, вдъхвайте ни смелост за живот. Всичко това се връща стократно в нашите отношения, бъдете сигурни!

Перфектната жена за мен е с усмивката на Никол Кидман, с външност и квинтесенция от красота като Мишел Пфайфър, да е личност като Джулия Робъртс и да има амбицията на Дженифър Лопес. Джордж Клуни.

Ще остана дотогава, докато не се уморя. А докато Британия се нуждае от мен, аз няма да се уморя никога. Маргарет Тачър
Ако жената проявява характер, за нея казват: „Проклета жена”. Ако мъжът проявява характер, той е „много свястно момче”. Маргарет Тачър

Е, петелът може би кукурига добре, но яйцата все пак носи кокошката. Маргарет Тачър

Ако в детството си не си се научил да гледаш в очите на майка си и да виждаш в тях тревога или покой, мир или объркване – оставаш нравствен невежа завинаги. А нравственото невежество носи много мъка на хората и вреди на обществото. Василий Сухомлински.

Само мъж, който уважава жената, може да се раздели с нея, без да я унижава. Съмърсет Моъм.

Няма по-тежка работа от тази, да се стараеш да изглеждаш красива от 8 сутринта до полунощ. Бриджит Бардо.

Жените са много съпричастни, добросърдечни и състрадателни, те предпочитат прекрасното пред полезното. Имануил Кант.

Най-силната вода на света – това са женските сълзи. Джон Морли.

Най-милият на сърцето ми език е този, на който, мила моя, ти веднъж ми каза: „Обичам те!” Джордж Меридит.

Попитах „Какво искаш?” А той отговори: „Да бъда с теб в ада”. Анна Ахматова.

Женските догадки са много по-точни от мъжката увереност. Дж. Ръдиард Киплинг.

Женете се само по любов! Ако се жените за едно момиче, само защото е симпатично, то е все едно да купите на пазара ненужна вещ, само защото е хубава. Антон Чехов.

Жената е най-могъщото същество в света и от нея зависи да направлява мъжа натам, където иска да го повече Господ.

Ако ви е поразила красотата на някоя жена, но не можете да си спомните в какво е била облечена – значи, тя е била облечена идеално. Коко Шанел.

Жените вдъхновяват мъжете за велики подвизи, но не им оставят време да ги изпълнят. Гюстав Флобер.

Всеки мъж се интересува повече от жената, която се интересува от него, отколкото от онази жена с красиви крака. Марлене Дитрих.

Мъжете, които не прощават на жените малките недостатъци, никога няма да се насладят на техните велики достойнства. Халил Джубран

Привличането на душите се превръща в дружба, привличането на умовете – в уважение, привличането на телата се превръща в страст. И само всичко това заедно може да се превърне в любов. Конфуций

Вярвам, че ако двама души имат сърдечна връзка, то няма значение какво правиш, кой си и къде живееш. Няма никакви граници и бариери за двама души, които са предопределени да бъдат заедно. Джулия Робъртс.
Снимка: БГНЕС
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.