Anna.bg
Мъжът до мен
04 март 2015

Как да накараме мъжа да ни прави подаръци

4 000
0
Как да накараме мъжа да ни прави подаръциЗащо някои жени получават подаръци с повод и без повод, а други чакат празник, за да получат традиционния букет цветя? Ще се опитаме да изясним кое кара мъжете да развързват кесиите. Прочетете, може да се възползвате.

Оценявайте всички негови подаръци
Дори подарените преди 10 години. Дори дреболиите и дрънкулките. „Помниш ли тази гривна? Подари ми я на първата годишнина от запознанството. Харесва ми и още я нося всеки ден...“ Споменавайте с подобни думи всички подаръци, с които някога ви е радвал мъжът. Ако това е бижу – слагайте го колкото може по-често, като не пропускате да похвалите избора му. Ако това е предмет за домашна употреба, ползвайте го регулярно, възхищавайте се на работата и удобството му. Ако е букет цветя, фотографирайте го (ще ви се стори глупаво, но повярвайте, на мъжа ще му стане приятно) и напомняйте на любимия колко дълго подарените от него цветя не увяхват. За мъжа е важно да знае, че не е сбъркал с подаръка, че усилията му са се оправдали, че изборът му е оценен по достойнство – това ще го вдъхнови за покупки на още по-скъпи бижута и по-красиви букети.

Консултирайте се с него
Една от причините, поради които мъжете не правят подаръци, е неувереността в собствения вкус. По-често се обръщайте към тях за съвет, избирайки аромат, бельо, бижута, дрехи, джинси. За това дори не е необходимо да мъкнете мъжа по бутици и молове – такова изпитание не е по силите на всеки. Достатъчно е у дома да се разровите заедно в каталога в интернет или в някое женско списание. „Как мислиш, скъпи? Ще ми отива ли тоя цвят?“ Или „Как мислиш, коя от тези рокли ще ми ходи повече?“ Дори намекът да е прозрачен, мъжът с удоволствие ще поиграе в тази игра. Така вие внимателно ще му съобщите какво бихте желали да получите като подарък. Освен това ще му дадете да се разбере, че високо цените неговия вкус, а това означава, че той ще е по-уверен в избора си.

Благодарете и се възхищавайте на щедростта му

Дори щедростта да не е най-силното качество на вашия любим, намирайте повод да му благодарите – ако не за подарък, то за внимателното отношение, за проявената грижа към вас, за умението му да слуша, в края на краищата и за измитите чинии и затова, че не е забравил да купи любимата ви марка кисело мляко от супера. Повярвайте, мъжът е склонен да проявява тези качества, които вие забелязвате в него и поощрявате, дори това да не му е привично. Регулярно упреквайте любимия в небрежност и в алчност и ще получите насреща два пъти по-голяма алчност. Затова обръщайте внимание на мъжа колко грижовен и щедър може да бъде и на него ще му се прииска наистина да е такъв за вас.

Правете му и вие подаръци
Работата не е в принципа „аз на тебе, ти на мене“. А в това, че правейки му приятни изненади, вие създавате настроение, което ще го застави и той да ви подарява – настроение за приятна интрига, за игра, за романтика. Особено актуален е този съвет за двойки със стаж зад гърба си, когато подаръците вече се смятат за незадължителни и отживели, дори букет цветя е ненужно харчене на пари. За да удивите любимия, съвсем не е нужно да харчите големи суми пари: главното е настроението и атмосферата. Може да му оставите пикантно писъмце в джоба на костюма с покана за обед, примерно, или за вечеря, или пък за планиран романтичен уикенд. И най-важното – правете това с удоволствие. Радостта от приятната изненада, подготвена за близък човек, е заразителна – на вашия мъж ще му се прииска да ви направи и той подарък.


Откажете се от манипулациите
Дори на най-щедрия и грижлив мъж ще му се смрази желанието да ви подари каквото и да било, ако усети в думите ви откровената манипулация: „Ако ме обичаш, ще ми купиш това палто“. В най-добрия случай, уморен от настойчивите ви молби, мъжът ще се предаде и ще ви купи желаното, но то няма да е подарък, а по-скоро откуп. В лошия случай ще трябва да забравите за подаръка.

Радвайте се искрено на подаръците

Ако вашият любим ви каже, че вие се радвате на подаръците му като дете, не се съмнявайте: те ще стават все повече. Във всяка жена живее по едно малко момиче, което влюбеният мъж безкрайно обича да глези – важното е да не изгуби тази детска непосредственост. Когато подарите нещо на малко дете, то никога няма да ви погледне с подозрение и да ви каже „Това е толкова скъпо, защо си похарчил толкова пари?“. И няма да ви помоли следващия път да й дадете пари „да си купи каквото е необходимо“ - за нея е важен празникът, изненадата, емоциите, заключени в подаръка. Така че учете се от децата да приемате подаръци – така непременно ще започнат да ви подаряват повече.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.