Anna.bg
Диети и фитнес
28 октомври 2014

Плодовата диета топи килограми и зарежда с енергия

1 944
0
Плодовата диета топи килограми и зарежда с енергия Вариантите на тази лесна диета са много и разнообразни, но има една истина, която не можем да оставим без внимание - плодовете изчистват организма от токсини и шлаки. Диетата не е подходяща за хора, страдащи от язвeна болест, гастрит или са склонни към алергични реакции.
Всяка една диета има своите предимства и недостатъци.

Предимства
Плодовете са богати на микроелементи и фибри, а това ги прави лесно усвоими за организма. Всеки плод има свое значение за поддържане функциите на храносмилането. Ябълката е помощник в борбата с анемиите и изчиства храносмилателната ни система. Голямото семейство на цитрусовите плодове топи мазнини, подобрява обмена на вещества и ни помага да се избавим от излишните килограми. Диабетиците обожават крушите заради качеството им да поддържат необходимите нива на инсулин, а сливите са спасение при запек и лениви черва.

Недостатъци
Може дa настъпи белтъчен глад, който води до повишаване киселинността в стомаха. Чувството за физическа и умствена умора се засилва, не е изключено усещане за нервност и треперене.
С плодовите диети не трябва да се прекалява, а да се гледа на тях разумно и да се осъществяват в подходящо време. Много диетолози са на мнение, че три дни са достатъчни, за да почувстваме положителния ефект на разтоварващата диета. При по-продължителен период е важно да се включат допълнителни съставки, най-вече белтъчини.
Предлагаме ви 3-дневна разтоварваща плодова диета в комбинация с белтъчини. И не забравяйте да пиете поне по два литра вода на ден, както и да разпределяте количетвото плодове равномерно, а не да погълнете наведнъж огромно количество, а после да гладуватев остатъка от деня. С диетата, съчетана с много движение, може да свалите до 3 кг.

Първи ден
Закуската се състои от няколко парченца диня и 100 г ниско маслено кисело мляко.
За обяд си направете плодова салата от киви, портокали и кисело мляко.
Вечерята, не по-късно от три часа преди лягане, е комбинация от плодова салата с лимонов сок и 200 г сварено пилешко филе.

Втори ден
За закуска се препоръчва салата от плодове според сезона и една купичка кисело мляко с овесени трици.
За обяд си нарежете няколко парченца пресен ананас.
Вечерята е лека - 200 г бяло месо от пуйка или пиле, салата от маруля и един портокал.

Трети ден
Закуската е спартанска - половин плод, без значение какъв, и 100 г кисело мляко.
Обядът е пюре от един банан.
За вечеря си сварете филе от не много мазна риба, комбинирана със зелева салата.

Във всеки от трите дни изяждайте по един плод следобед.
Снимка: Ива Дечева
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.