Anna.bg
Звезден блясък
23 февруари 2015

Бърдмен (Birdman) взе големия Оскар за най-добър филм

1 386
0
Бърдмен (Birdman) взе големия Оскар за най-добър филмФилмът на режисьора Алехандро Иняриту от Мексико „Бърдмен” (Неочакваната добродетел на невежеството) беше обявен за най-добър филм на 87-ата церемония за връчване на наградите на филмовата академия на САЩ. Той имаше 9 номинации за Оскар, но освен най-големия приз взе още две – за най-добра режисура на Алехандро Иняриту и за най-добър оригинален сценарий. За работата си над лентата Емануел Любецки получи приз за най-добър оператор.

„Благодаря на много хора, благодаря на сценаристите за тази луда идея”, каза при награждаването Алехандро Иняриту. „Всички хора, които повярваха в тази идея, са герои. Това е филм, в който главният герой лети във въздуха. Благодаря на всички, които ми помогнаха да направя този филм, благодаря и на жена си Мария, която обичам. Посвещавам тази награда на своите приятели мексиканци, които живеят в Мексико. Много искам да можете да изградите страната, в която всички да искаме да живеем. Искам всички ние да сме последно поколение имигранти и към имигрантите да се отнасят с уважение”, заяви режисьорът.

„Бърдмен” е американска комедийна драма с Майкъл Кийтън в главната роля. Той играе залязла холивуска звезда, която всячески се опитва отново да се върне към времената на слава. „Всичко започна преди три години, когато помолих приятелите си да тръгнат заедно с мен по този луд път, и ние заедно написахме „Човека-птица”. Всички изглежда сме луди, сподели пред аудиторията Алехандро Иняриту. Благодаря на всички, които направиха така, че този филм да полети. И благодаря на всички зрители, които ще гледат този луд филм.
Снимки: БГНЕС
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.