Anna.bg
Любопитно
10 февруари 2015

Айфеловата кула - най-любимо място за селфи през 2015 г.

2 394
0
Айфеловата кула - най-любимо място за селфи през 2015 г.Няма съмнение – Париж и неговата Айфелова кула, така необичана от гражданите на републиката по времето, когато е била създадена, днес са №1 не само като туристическа дестинация, но и като място човек да си направи селфи – сам или с любимата половинка. Това сочат данните от сайта за туристически атракции AttractionTix, представени тези дни от БГНЕС. За да стигнат до този резултат, от AttractionTix са анализирали записи в социалните медии и съставили списък на най-популярните места, където туристите обичат да се щракнат за спомен.

От началото на 2015 г. Айфеловата кула се споменава в хаштаговете близо 11 000 пъти, което я прави една от най-ценните забележителности по количество направени селфита. Второто място се пада на Дисниленд във Флорида, където туристите са се снимали и са постнали в мрежата 10 000 автопортрета. На трето място е най-високият небостъргач в света Бурдж Халифа в Дубай с почти 9 000 селфита.

В топ 10 на рейтинга са също Биг Бен в Лондон, Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк, катедралата Саграда Фамилия в Барселона, Дисниленд в Париж, Колизеумът в Рим, лондонският Тауър бридж и Рокфелер центърът в Ню Йорк.
Колкото и странно да изглежда, извън класацията на 10-те най-харесвани места за селфи остават Операта в Сидни, Статуята на свободата, Ватикана и Кулата в Пиза.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.