Anna.bg
Рецептите на баба
05 февруари 2015

Тиквени охлювчета

1 667
0
Тиквени охлювчетаНеобходими продукти
1 яйце
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. маргарин
1 ч. ч. вода
бакпулвер
брашно
щипка сол

За плънката
100 г маргарин
600 г настъргана тиква
2 с. л. канела
1 ч. ч. захар

Начин на приготвяне
Брашното се пресява заедно с бакпулвера.
Постепенно добавяме водата, киселото и прясното мляко. Счукваме яйцето и омесваме еластично тесто.
Оставяме го покрито с кърпа за 15 - 20 минути.
През това време подготвяме плънката. Загряваме маргарина, добавяме настърганата тиква и задушаваме за 5 - 10 минути.
Смъкваме от огъня и смесваме със захарта и канелата. Оставяме да се охлади.
Разделяме тестото на парчета. От всяко парче разточваме тънък лист.
Разточената на тънко кора намазваме с разтопен маргарин, поръсваме с плънката и разделяме на две. Всяка част навиваме на руло. Върху намаслена тава от рулата оформяме охлюви и намазваме с олио.
Печем в предварително нагрята до 200 градуса фурна 30 минути.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.