Anna.bg
Любов
04 февруари 2015

Инвестирайте чувства и действия във връзката си

2 646
0
Инвестирайте чувства и действия във връзката сиСветът около нас е пълен със съвети, а социалните медии се задушават от сентенции и картинки за любовта, брака и как да развиваме отношенията си с партньора. Често се предлагат реклами за скъпи романтични пътешествия, парфюми, дрехи и какво ли още не.

На практика обаче малките изненади могат да бъдат по-ефикасни, отколкото луксозни подаръци и ресторанти. А и няма нужда да чакаме уикенда, за да зарадваме половинката си. Ето няколко предложения, които няма да се отразят толкова на финансите ни, a ще заздравят връзката и ще я изпълнят с повече уважение и страст. Предложенията са универсални – без значение дали той или тя са проявили инициатива.

Направете сутрешното кафе
Толкова е приятно да се събудиш от аромата на прясно сварено кафе. Денят ти започва с настроение, а ако е и сервирано в леглото, то това е гаранция за добро самочувствие, за стабилен баланс през работния ден и мек старт на напрегнатото ежедневие.
Към това си струва да добавим нежна целувка и топла прегръдка.

Изпратете есемес или се обадете
Лесно е, а се цени високо. „Обичам те!“, „Мисля за теб“, „Липсваш ми“, „Ще се видим довечера вкъщи“, „Как си?“ - това са само част от хубавите неща, които можем да изпратим на половинката си. Те показват чувства и мисъл, заинтересованост и грижа как минава деня, желание за среща само след броени часове.
Ако пък се обадите просто ей така, с думите: „Исках само да чуя гласа ти“, ще накарате човека до себе си да полети от радост.

Подарете цветя
Да, без повод, съвсем спонтанно. И не е нужно да купуваме скъпи букети. Няколко стръкчета кокиче, клончета от нацъфтяла върба, една единствена ярка роза, срамежливи минзухарчета са достатъчни, за да видите усмивката на лицето на партньора си. Повече не трябва, за да накарате сърцето на жената или на мъжа до вас да трепне.

Купете готова храна
Ако искате да спестите усилията в кухнята около приготвяне на вечерята, купете на връщане към дома готова храна. Времето, което ще освободите около суетнята около печката, използвайте за разговор, за гледане на филм, за разходка в парка.

Изключете телевизора
Стотици часове губим в гледане на предавания или филми, без особено стойностно съдържание. Поне една вечер в месеца не включвайте телевизора. Подредете красиво масата, сложете бутилка вино и ядки и си поговорете. Ще забележите, че има много теми за разговор, обсъждане, смях и закачки.

Забравете за компютъра
Социалните медии и ровенето в интернетни сайтове са любима занимавка вечер, но понякога може да се откажем от виртуалната комуникация и да обърнем очите си към човека, когото обичаме. Послушайте заедно музика или изберете видеофилм, обсъдете интересна книга, излезте поне за час до близкото кафене.

Изкъпете се заедно под душа
Физическият контакт не е само секс и не се осъществява единствено в леглото, когато си легнем вечерта. Заедно под течащата вода е истинско удоволствие - напомня за периода, когато сме били още в началото на любовната връзка, зарежда с нови желания и страст.

Обикновени неща, ще кажат мнозина. Но именно всекидневните малки изненади поддържат връзката ни стабилна, дават нов живот на любовта и ни карат да се чувстваме нужни и обичани.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.