Anna.bg
Изтънчен вкус
30 януари 2015

Мини кифлички с пълнеж от смокини

2 597
0
Необходими продукти
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. растително масло
125 г краве масло
2 ч. л. захар
1 ванилия
1 бакпулвер
брашно
пудра захар

Продукти за плънката
20 - 25 сушени смокини
2,5 ч. ч. мляко
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. счукани орехи

канела

Начин на приготвяне
Разтопете маслото, добавете киселото мляко, растителното масло, захарта, ванилията, бакпулвера и замесете тесто.
Поставете го хладилника за 2 часа. След това го разделете на 4 равни части и разточете с точилка на тънка кора с дебелина около 3 - 4 см. Готовия лист разделете на 16 триъгълника.
Нарежете смокините на малки парченца, налейте млякото и добавете захарта, сложете сместа за малко на котлона да ври, докато омекнат смокините.
Свалете от котлона и добавете орехите и канелата, а когато сместа изстине, разстилате върху широкия край на всеки триъгълник и навивате кифлички, които намазвате с жълтък и печете в умерена фурна - 170 градуса.
Мини кифлички с пълнеж от смокиниДокато са още топли, овалвате ги в пудра захар.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.