Anna.bg
Секс
28 януари 2015

Правете секс, намалява стреса

2 220
0
Правете секс, намалява стресаФактът, че сексът влияе на живота ни като цяло, е известен. Има някои неща обаче, които не всички хора знаят. Например.

Сексът спомага за намаляване на нивото на стрес

Когато сте прекалено напрегнати, постоянно заети в работа – основна и допълнителна, уморявате се от домашните задължения, които са всекидневни, идеалното „разреждане на батериите“ е сексът. Той помага за намаляване на артериалното налягане и като следствие дава сили да се преодолее стресът. “Нежните ласки и всякакъв вид интимна близост по принцип настройват за по-добра работа вътрешните органи – казва лекарят Уолтър Хедън. - Бавният, постепенният секс е отличен способ за възстановяване на вашите сили и чувства...“

Лявата страна на жената е най-чувствена
Ако се вярва на изследователите Стив и Вера Бодански, медици и автори на илюстрирано ръководство по оргазъм, в клитора на жената има конкретна зона, която е най-чувствителна. В своя гид по наслада те пишат за тайнствения участък от тялото, който носи най-голямо удоволствие – „горния ляв квадрат на клитора”. С неговото дразнене може да се постигне същинско избухване.

Сексуалните желания на жената са свързани с цикъла й

Природата се е разпоредила така, че най-голямо сексуално желание жената изпитва в дните на овулация. Вината е на хормоните и увеличеното ниво на тестостерон в този период, което предизвиква и силно влечение към партньора. Работата на този сексуален механизъм не е случайна – така природата с всички сили способства за това жената да забременее.

10 минути са напълно достатъчни
По данни на американски изследователи идеалната продължителност на половия акт е всичко на всичко 10 минути.
Учените смятат, че ако се надвиши лимитът, голяма е вероятността интимната близост просто може да доскучае на единия от партньорите. Определени са и други параметри: 2 минути са прекалено малко за секс – от 3 до 7 са напълно приемливи за поддържане на страстен секс, 12 минути и повече са прекалено много.

Заспиването след секс е абсолютно естествено

„Коктейлът“ от ендорфин и други вещества, които попадат в кръвта в момент на оргазъм, предизвикват сънливост, която повечето мъже чувстват след полов акт. Както и някои жени, макар че процентът на „спящите красавици“ в посочения случай е доста по-нисък. Изследвания на университета в Мичиган потвърждават: ако той или тя заспят веднага след секса, това е нагледно доказателство, че партньорът си е свършил работата. Половият акт е бил дълбок, а партньорът е вложил в него всичките свои чувства.

Жените могат да изпитват безкрайно много оргазми
„Изследванията показват, че няколко оргазма поред жените изпитват често. Ако се прилага правилната техника и се взема под внимание желанието на самата партньорка, може да се продължи до безкрайност“, казва сексологът Александър Рампол. В същото това време мъжете изпитват рефракторен период след оргазъм и им е необходимо време, за да се възстановят. Жените обаче могат да изпитват удоволствието без прекъсване.

Сексът подмладява
„Влюбеният човек изглежда млад“. „Сексът притежава anti-age ефект“. „Сексуалният живот предотвратява заболяванията“. Не може да не сте чували тези изказвания. Така е, защото хормоните наистина притежават огромна сила. Съблюдаването на хормонален баланс може да спаси дори разпадащ се брак. Експерименти на учени от Института по стареене доказват: мъжете и жените над 50 г., които освен правилно хранене и здравословен начин на живот имат здрав сексуален апетит, изглеждат по-млади от връстниците си и се чувстват много по-добре.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.