Anna.bg
Мода
26 януари 2015

Популярни митове за модата, които трябва да рухнат

2 042
0
Популярни митове за модата, които трябва да рухнатНе бе чак толкова отдавна времето, когато младите дами следваха правилото чантата да съвпада по цвят с обувките. За радост тези времена отминаха. Но в света на модата все още има много условности и митове, които би трябвало да рухнат. Въпреки че може да ги видите нанизани по лъскавите модни списания.

Мит 1
Колкото по-скъпа е дадена вещ, толкова е по-качествена
Цената обаче съвсем не е безусловен индикатор. В крайна сметка, производителите поставят като цена не реалната стойност на стоката, а тази, която според тях вие сте готови да заплатите, в това число и само заради марката. Между другото, в асортимента на демократичната марка може да намерите идеален кашмирен пуловер, а в луксозния тренд – пуловер от синтетика.

Мит 2
Очилата не са секси
Това въобще не е вярно! Показват го и проведените анкети сред мъжете. Очилата, както и всеки друг ваш аксесоар, могат да изглеждат така, както искате. Нима не сте виждали съблазнителна учителка с очила?

Мит 3
За сватбена рокля не трябва да се икономисва
Сватбата е особен ден и естествено е всеки да иска да изглежда зашеметяващо във всяко отношение. Поради това мнозина смятат, че сватбената рокля трябва да струва баснословно. Това обаче не е така. Организатори на сватбени тържества са изчислили, че сумата, похарчена за имиджа на булката (облекло, обувки, аксесоари, макияж) не трябва да надвишава 10% от бюджета на сватбата. Доверете се на опита на професионалистите.

Мит 4
Не се съчетават в един комплект повече от 3 цвята
И това не е вярно. Естествено ако се съмнявате, че можете да съберете идеалния гардероб, използвайки няколко ярки оттенъка, по-добре се придържайте към гореспоменатия принцип: една активна вещ и няколко неутрални. Ние обаче ви съветваме да не се притеснявате от експериментите: съчетание на различни щампи в един образ и смелият микс могат да преобразят вашия облик.

Мит 5
За да създадете женствен силует, трябва да избирате вталени модели
Избор на силует в стил 50-те години е най-естественото, ако искате да подчертаете талията. Но не трябва да се ограничавате само с този пример. Има маса други подходи, създаващи илюзия за женствени форми: флорален блок, скъсен жакет или горница, която завършва точно на нивото на талията.

Мит 6
Обувки на висок ток – елегантни ниски обувки
Възможно е обувките на висок ток наистина да изглеждат ефектно и сексуално, но това няма никакво отношение към елегантността. Спомнете си Одри Хепбърн, която се притесняваше от своя ръст и не носеше обувки с ток, по-висок от 2 см.

Мит 7
Разумно е да се прави инвестиция във вечната класика

Естествено малката черна рокля или бежавият тренч няма да попречат никому, но в крайна сметка пари трябва да се харчат за онова, което ще се носи. Пък било то зелени сандали или кимоно с флорални мотиви.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.