Anna.bg
Дестинации
13 януари 2015

Париж е открит за бизнес: туристическата индустрия взе мерки след атаката срещу „Шарли Ебдо”

1 143
0
Париж е открит за бизнес: туристическата индустрия взе мерки след атаката срещу „Шарли Ебдо”Представителите на туристическата индустрия в Париж ще тръгнат на световен тур през февруари, за да разкажат, че френската столица остава безопасна за туристите, съобщи The Daily Mail.

Вестникът припомня, че Франция е най-посещаваната страна в света. В региона Ил дьо Франс, където се намира и Париж, от туризма и съпътстващите дейности зависят 550 хиляди работни места. Що се отнася до самата столица, през 2014 година Париж е бил посетен от 47 милиона гости.
„Събираме се в Британия в края на февруари, в Лос Анджелис – през март, в Италия, Испания и Германия през април, в Хонконг – през май и в Токио – през юни”, заяви представител на регионалния комитет по туризъм „Париж – Ил дьо Франс” Франсоа Наваро.
Освен това организацията ще информира посолствата и туроператорите, че сега много повече полицейски служители ще се грижат за сигурността в парижките музеи, край паметниците, в големите магазини и паркове. Наваро добави, че независимо от засилените мерки за сигурност на летищата, пътуването до Париж със самолет няма да се удължи.

Снимка: Ина Красимирова
източник
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.