Anna.bg
Изтънчен вкус
10 януари 2015

Пържено пиле „Бакхендел“

2 469
0
Пържено пиле „Бакхендел“Пиле по виенски - „Бакхендел“, е традиционно ястие от австрийската кухня, известно още от средата на XVIII. Смята се за аристократично блюдо от времето на стила Бидермайер. „Бакхендел“ се сервира задължително с магданоз, парченце лимон, зелена салата и картофена салата.

Необходими продукти
едно цяло пиле
2 яйца
100 гр брашно
100 гр галета
100 гр олио
черен пипер
сол

Начин на приготвяне
Пилето се нарязва на 8 порции, като се премахва кожата.
В отделни купи сложете брашното, което овкусете с черен пипер и сол, и галетата.
Отделно разбийте яйцата.
Сгорещете олиото в дълбок тиган. Важно е олиото да бъде много горещо.
Парчетата пиле се овалват последователно в брашното, в разбитите яйца и накрая в галетата.
Пържат се в сгорещеното олио само няколко минути.
Когато забележите, че цветът е светлокафяв, намалете температурата и продължавайте да пържите на бавен огън още 8 – 10 минути. Готовите пилешки порции се оставят да се изцедят на готварска хартия.
Ястието се сервира с гарнитура от картофена салата, нарязана маруля, магданоз и парченце лимон.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.