Anna.bg
Рецептите на баба
07 януари 2015

Задушено зеле с ориз

1 627
0
Задушено зеле с оризНеобходими продукти
1 малка зелка
1 ч. ч. ориз
1 лук
2 - 3 моркова
100 мл доматен сок
стрък магданоз
черен пипер
червен пипер
сол

Начин на приготвяне
Вземаме дълбок тиган, наливаме олио и добавяме зеленчуците, зелето, нарязано на ивици, лука на големи кубчета и морковите на тънки филийки.
Задушаваме всичко на слаб огън, разбърквайки го.
Добавяме добре измития ориз, доматеното пюре и заливаме с 2 чаши вода.
Затваряме тенджерата с капак и оставяме да къкри за 25 - 30 минути, докато се свари оризът.
На всеки 5 - 6 минути разбъркваме с дървена лъжица.
Овкусяваме със сол, пипер и магданоз.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.