Anna.bg
Изтънчен вкус
07 януари 2015

Пилешки гърди с пюре и кашкавал

1 818
0
Пилешки гърди с пюре и кашкавалНеобходими продукти
8 пилешки гърди
200 г кашкавал
5 с. л. кисело мляко
сол
черен пипер
чесън
мащерка

За пюрето
4 - 5 картофа
1/2 ч. ч. прясно мляко
сол
чили
черен пипер

Начин на приготвяне
С остър нож разполовяваме пилешките гърди напречно.
В купа смесваме киселото мляко с подправките и с тази марината заливаме месото.
Нека да престоят на студено поне 2 часа, след което нареждаме гърдите върху тава, постлана с хартия за печене.
Печем при температура 170 - 180 градуса.
Обелваме картофите и ги варим в подсолена вода. Изсипваме водата и пасираме картофите.
Добавяме млякото, маслото, чилито и черния пипер.
Изваждаме тавата от фурната и намазваме пилешките гърди обилно с готовото пюре.
Най-отгоре слагаме кашкавала и връщаме тавата обратно във фурната да се доизпече на 200 градуса, докато кашкавалът стане златисто кафяв.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.