Anna.bg
Пътешествия
04 януари 2015

Най-скъпите туристически турове в света

1 473
0
Най-скъпите туристически турове в светаАко обичате да пътувате и имате излишни пари, може да си позволите някои от най-любопитните и най-скъпи дестинации. Няма начин да не ви хареса – ще вдигнете адреналина си или напротив, ще се успокоите, ще почувствате разкоша или пък зова на дивото – според темперамента ви.

Необитаем остров
Въпреки че на Бахамските острови има пет отделни самостоятелни вили за туристи, можете да ги наемете само заедно. Ако искате да почивате тук, трябва да платите за целия остров. И дори местата да са повече, можете да поканите само 23-ма гости. Всеки ден отдих с включена храна от елитни готвачи и маркови напитки струва 37 500 долара, ако гостите не са повече от 12. Ако искате да поканите 23 приятели, отдихът ще ви коства повече от 50 000 на денонощие. На острова има спа салон, треньори по голф, тенис и дайвинг, детски развлечения. Ако поискате нещо, което го няма на острова, то ви се доставя за едно денонощие.

Околосветско пътешествие
$105 000 струва околосветското пътешествие, на което всяка година се отправят 18 щастливци. Те се настаняват в разкошен частен самолет на летището в Ню Йорк, обикалят 8 страни за 26 дни, навсякъде се настаняват в хотели бизнес класа, а турът завършва в Маями. Не е най-лошият начин да похарчите 105 000 долара.

Африканско сафари
Това удоволствие с всяка изминала година става по-достъпно и отдавна е изпробвано от хора, които не са с най-високите доходи. Някои компании обаче предлагат специално сафари за ония, които са готови да похарчат $30 000 на човек (групата не може да бъде по-голяма от осем човека). Пътуването включва Танзания, Мозабмик, Замбия, Малави и Ботсвана с техните необятни природни паркове.
И ако преди началото на сафарито честно ви предупреждават, че не ви гарантират среща с всички зверове, заради които сте пристигнали, тук всичко се случва наобратно. Компаниите използват вертолети и радари, за да следят маршрутите на придвижване на животните. Това дава стопроцентова гаранция: ако искате среща с жираф, ще я имате.

Морски круиз
106 нощи на круизния лайнер Queen Mary 2 в рамките на околосветско пътешествие ще ви струва $340 000 за двуместна каюта. Към каютата се добавят басейн, спортна зала и личен иконом. Ако гостът е известен и иска да пътува инкогнито, това също е възможно. На брега ще слизате по отделен трап и може да ползвате личен катер.

В търсене на световни съкровища
Една британска компания, която се занимава с луксозен туризъм, е измислила нещо интересно: двегодишен тур в 157 страни, в които има паметници на архитектурата, записани в списъка на ЮНЕСКО. Турът отнема не само достатъчно време, но и пари – най-скъпият пакет с билети за бизнес класа в самолет струва $1,5 млн. Всичко обаче е предвидено. Проблемът е в това, че някои от тези световни съкровища се намират в труднодостъпни места, примерно в джунглите на Перу, но и това не е най-страшното. Друга част пък се намират в епицентъра на някакъв военен конфликт (например в Афганистан).

Космос
На фона на горепосочените турове, когато ви поискат 100 000 долара за полет в Космоса, ви се струва нормално, ако ги имате, разбира се. В парите е включена цялата предполетна подготовка и един час в открития космос. Дребна подробност: ако вие в последната минута се откажете, или пък просто не издържите на физическите тестове, парите ви изгарят.

Кулинарен тур
За 200 000 долара може да си устроите околосветско кулинарно пътешествие – във всички ресторанти по света, удостоени с висши награди. Голяма част от времето си вие естествено ще проведете във Франция, Англия, САЩ или Хонконг и няколко скандинавски страни. Кухня от висок клас може да процъфти само във високоразвити страни, цивилизовани, което означава, че турът няма да ви остави безразлични.

Среща с гейша
Само за 25 000 долара може да предприемете тур в Япония – от Токио до Киото. Ще посетите среща по сумо, ще отсядате в луксозни хотели и ще вечеряте в бутикови ресторанти. Гвоздеят в програмата е времето с гейша. Тя ще поговори с вас, ще проведе за вас специална чайна церемония и въобще ще направи така, че да не забравите никога тази вълшебна вечер.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.