Anna.bg
Любопитно
02 януари 2015

Най-странните забрани по света в Новата 2015 година

1 627
0
Най-странните забрани по света в Новата 2015 годинаКато не ни стиска сами да се погрижим за здравето и за чистотата на планетата, на населеното ни място, на квартала, в който живеем, властите на много места по света взеха контрола в свои ръце чрез странни забрани. Да надникнем заедно:

Австралия забрани солариумите. Кабините за изкуствен слънчев загар от началото на 2015 година са забранени в голяма част от Австралия. Именно там темпът на увеличение на рака на кожата е един от най-високите в света. Директивата е за щатите Нов Южен Уелс, Виктория, Южна Австралия, Тасмания, Куинсланд и района на столицата Канбера. Австралия отдавна се спряга като "Страната на слънчевите удари". Затова и властите информират хората за опасностите от прекомерното пържене на слънце. От началото на кампанията има драстично вразумяване на населението, което м асово увеличава използването на шапки, кремове и чадъри. Първа Бразилия забрани солариумите.

От началото на годината пък в града на любовта - Париж и околностите му се забранява палене на огън в камини. Законът е приет от местните власти по инициатива на еколози. Целта е да се намалят емисиите от фини частици във въздуха.

Словения забрани продажбата на медикаменти, съдържащи екстракт от марихуана.

Полша забрани доставката и рекламата на нездравословна храна в училища и детски градини. Така властите ще се борят с наднорменото тегло.

Как Турция ще се справи с килограмите в повече? Турски губернатор пък спира асансьорите срещу затлъстяването. Властите в град Одрин ще забранят използването на асансьорите в първите три етажи на обществените сгради, съобщи "Дейли сабах". Призивът е хората да използват стълбите. И когато турчин реши да забранява, при него няма „вратички” и лавиране. Просто на първите три етажа асансьорите ще бъдат запечатани. Старческите домове и болниците са освободени от тази забрана.
Снимка: canadianimmigrant.ca
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.