Anna.bg
Любопитно
27 юли 2018

Най-голямото лунно затъмнение на 21 век

508
1
Най-голямото лунно затъмнение на 21 векПълнолунието е финалният стадий на пълната Луна. В този ден енергетиката на нощното светило става нараства максимално. Пълнолунието на 27 юли е доста специално. Това е денят на най-дългото лунно затъмнение през 21 век. То ще продължи около 4 часа.

У нас явлението ще започне в 21.24 ч. на 27 юли, а пикът му ще бъде от 22.30 ч. до 0.13 ч. на 28 юли. Пълното лунно затъмнение ще продължи 1 час, 42 минути и 57 секунди. Преди и след него ще се наблюдава частично затъмнение, което означава, че Луната остане в сянката на Земята общо 3 часа и 54 минути.
Едновременно с това сме свидетели на велико противостояние на Марс – в това време нашата планета и Марс са на най-близко отстояние една от друга в своите орбити. Така в един ден могат да се наблюдават две много редки явления.

Обща характеристика на пълнолунието на 27 юли
То става в знака Козирог и затова през целия ден човек може да изпитва странно усещане за незавършеност, неувереност в своите действия. Причина за това е силният динонанс между спокойната енергия на земната стихия и мощните потоци откъм Луната.
Пълната Луна, намирайки се в който и да е зодиакален знак, губи много от своите позитивни и негативни свойства под въздействие на затъмнението. Сянката на нашата планета започва да закрива Луната след 23 часа, затова днес не рискувайте да оставяте нещо недовършено за това време.

Финанси, задачи и работа по време на пълнолунието
Мнозина могат да почувстват още от сутринта силно вътрешно напрежение и неувереност в силите си. Към средата на деня това може да стане сериозен проблем, който е добре да се реши по-отрано. Планирайте задачите си, ако не искате после да правите всичко набързо. Петъкът за някои хора може да се окаже доста непродуктивен, затова не предприемайте прекалено сериозни ходове.

Провалянето на някои от плановете ви могат да предизвикат вътрешен конфликт. Това е опасен ден за всички, чиято работа е свързана с точност, с цифри и логика. За творческите личности този ден ще е доста по-добър. Не си слагайте на сърце дребните проблеми, не се паникьосвайте, защото още на другия ден ситуацията ще се подобри.

Любов и партньорства
В тази сфера пълнолунието в Козирог ще се отразява неблагоприятно. На тези, които търсят своя партньор, Луната подготвя досадни разочарования. Те могат да бъдат избегнати с повече здрав смисъл, с търпение и умения да не се прибързва. Може да се създават запознанства, но по-добре не си правете срещи точно днес и не проявявайте прекалено експресивно емоциите си.
Ако отдавна сте във връзка със своя партньор, най-добре се погрижете за любимия човек, съветват астролозите. Помагайте си един на друг и в никакъв случай не давайте поводи за разочарования.

Това се отнася и за приятелствата, както и за деловите партньорства. Помагайте на хората, загърбете обидите и негативните емоции, тогава проблемите на пълнолунието ще ви заобиколят.

Настроение и здраве
Такъв сериозен енергетичен дисонанс в съвкупност с противостоянието на Марс е равностоен на действието на най-мощна магнитна буря. Не е същото, но е много подобно – много хора могат да се почувстват физически зле. Не претоварвайте организма с физическа работа и интелектуален труд. Всичко трябва да е с мярка.

При хората с метеозависимост се усеща слабост и умора. Ако през деня бъдете умерени в работата и задачите си, ще успеете да съхраните силите си до вечерта. Тогава най-добре се заемете с нещо успокояващо, което ще ви даде възможност да се отпуснете и да си почиинете.
Най-общо съветът на специалистите по биоенергетика за този ден е – бъдете умерени във всичко.

И непременно довечера погледнете към небето, ако е ясно, разбира се – гледката ще бъде прекрасна.
Коментари в Facebook
Коментари в Anna 1
 1. Rulbertgomma
  Люди кто желает играть в современные игры на высоких настройках с динамичными теняими
  даже на самых слабых ПК или ноутах. Без лагов и фризов (Но нужен более менее нормальный интернет).
  Читайте статья по настройке компа здесь.
  Видео по установке и настройке смотрите тут.
  Скачать саму прогу можно здесь.
  Играю уже пол года на ведре 2005 г. Буду рад кому помог разорить буржуев игровой индустрии!!!
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.