Anna.bg
Психология
09 август 2017

3 фрази, които трябва да си повтаряте всеки ден

2 224
0
3 фрази, които трябва да си повтаряте всеки денВсеки от нас има моменти, в които му се струва, че нищо не се получава кактто трябва, че животът ни просто не може да се подреди. Предприемачът Даниел Милщейн разказва за три фрази, които трябва да си повтаряме всеки ден, за да продължаваме да се движим напред към успеха въпреки всичко.
Вие сте единственият архитект на своята съдба. Не забравяйте да използвате дадения ви от природата инструмент – вътрешният глас. Той ще ви помогне да формулирате план на действие, ще повиши увереността ви в себе си, ще заглуши вътрешния глас на критика и скептика, ще ви накара да преодолявате трудностите и да се учите от грешките си.
Замислете се: не се ли присъединява вашият вътрешен глас към хората, които се съмняват? Ако отговорът е утвърдителен, нужно е да препрограмирате мисловните си процеси. За да направите това, произнасяйте всеки ден три заветни фрази, съветва Милщейн.

Направи го сега!
Отлагането е като блато. Ако оставите проблема без внимание, затъвате в блатото на деструктивната нерешителност. Ще намираме оправдание след оправдание за несвършеното и в края на крайщата ще се простим с мечтата си. Ако през цялото време си внушаваме, че нищо не правим така, както трябва, нищо няма и да постигнем. Нужно е да разрешим на вътрешния си глас непрестанно да ни мотивира, за да стигнем до успеха. Разликата между „бих могъл” и „направих го” е като разликата между планирането и действието. Затова станете свой собствен треньор и си разрешете промяна. Не приемайте отговор „не”, особено от себе си.

Аз заслужавам това
Когато срещам човек, който пропуска да реализира мечтата си или изпуска шансове за личностен ръст и усъвършенстване, казва Даниел Милщейн, винаги питам: «Нима вие не заслужавате най-доброто?» За каквото и да мечтаете, си казвайте, че заслужавате блестящо бъдеще. Инвестирайте в себе си, откривайте пред себе си максмимум възможности. Мечтаете за промяна в кариерата? Запишете се да учите или да усъвършенствате знанията си. Искате да четете Хайне в оригинал? Заемете се с немски всеки ден. Не се опитвайте да правите компромиси, ако това ви пречи да станете щастливи.

Зная, че мога
Страхът от неуспех, невъзможността да се движим напред след допусната грешка – това са едни от най-разпространените препятствия по пътя към успеха. Страхове има у всеки от нас, но ако ние приемаме решения на основания на тези страхове, никога няма да разкрием потенциала си. Да позволим на страха да парализира развитието ни, означава да се смирим със своята съдба и да пропускаме безценните уроци, които бихме могли да получим по метода проба – грешка. Убедете се, че вътрешният ви глас е по-силен от страха. Да се избавите мигновено от страха е невъзможно. Може би е необходима индивидуална терапия. Това е труден процес, но в замяна ще получите с нищо несравнимо усещане за свобода.
Оглеждайки се назад, казва Милщейн, виждайки пътя към успеха, отдавам дължимото на силата на вътрешния диалог. «Естествено и при мен е имало страхове и провали. Но когато за първи път изпитах пристъп на непоносимо разочарование, реших, че никога няма да се смятам за неудачник. Понякога побеждавам, понякога се уча. Понякога пътят е труден, сложен и изтощителен. В дни на изпитания трябва да се опираме на вътрешния си глас, който ни води напред. В живота винаги има възможности. Те приключват само тогава, когато престанем да ги използваме. Започнете да слушате вътрешния си глас още днес. Какво ви говори той? Вярвате ли в своя спех? Мислите ли, че можете? Вие сте прави. Мислите, че няма да се справите? Вие отново сте прави. Вие сте това, което мислите. Ако искате да постигнете успех, вътрешният ви диалог трябва да е позитивен и мотивиращ. Успехът не е ваша собственост. Вие го наемате под аренда, която продължавате всеки ден», коментира Милщейн.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.