Anna.bg
Секс
04 август 2017

Еротичните фантазии на мъжа

670
0
Еротичните фантазии на мъжаМного мъже имат еротични фантазии, за които не се решават да говорят гласно. Според психоаналитиците тези фантазии са нещо съвсем нормално и естествено. Да се въплъщават в реалния живот обаче, понякога е доста рисковано и опасно. Защо? Защото преди всичко реалните действия често разочароват половинката, а понякога дори и самия инициатор на експеримента, смята психоаналитикът Дидие Дюма. И дава за пример: неочакван секс в тоалетната на влака. Тази реалност може значително да се различава от замисъла. След като е уговорил дамата и двамата са влезли в тясната тоалетна, трябва да се примирят с миризмите, с нетърпението на другите пътници, които нервно похлопват по вратата, а защо не и с кондуктора, който проверява билетите в момента. Като цяло мечтата може да се превърне в кошмар.
Психоаналитиците описват 4 сексуални практики, за които мечтаят повечето мъже и които са напълно изпълними. За какво иде реч?

Секс без прелюдия
Да се нахвърли и да завладее една жена, да утоли набързо желанието си, без да губи време за ласки: мъжът мечтае да прилича на звяр в брачен период. Малцина обаче са готови наистина де преминат към действие: сексът без прелюдия се възприема като демонстрация на власт, проява на егоизъм и на незрялата личност. Защо ли? Защото този секс лишава партньорите от емоционалното увлечение и се свежда в края на краищата до едно чисто физиологическо съединение на гениталиите. Възможно е жената да помисли, че нейното тяло е само инструмент и че на нейно място би могла да бъде всяка друга. В крайна сметка това наподобава изнасилване.
Какво трябва да се помни: Преди да се нахвърли грубо на своята дама, кавалерът трябва да се убеди, че и тя в този момент изпитва същото желание. А за това е нужно всички чувства на мъжа да са насочени към нея. Така че сексът без предварителна подготовка на практика изисква страхотна чувствителност.

Рискован секс
Да се прави секс в офиса, в лифта, във влака, в тоалетната на ресторанта с риск да бъдете хванати всеки момент наистина невероятно възбужда. «Опасната» обстановка обезпечава високо ниво на адреналина и удовлетворява влечението към ексхибиционизъм. Този вид секс позволява на мъжа да изпита своята решителност и безстрашие. Такава фантазия е сходна на заявлението: „Мога да правя секс където си поискам и плюя на последствията!”.
Какво трябва да се помни: Ако твърдо се убедите предварително, че и жената е готова и иска да рискува, то екстремалните приключения наистина добавят острота в сексуалния живот. Но на една срамежлива и притеснителна жена такива приключения едва ли ще се понравят – наслажението просто няма да е взаимно.

Секс с връзване
Да се омотае партньорката с въжета така, че да не може да мръдне – подобно желание може да бъде вариация на фантазията за власт. Но истинските поклоници на връзването знаят, че това е преди всичко естетическо наслаждение, своего рода театрално еротично представление. Негови всепризнати майстори са японците. Умението да се сдържа човек е залегнало в основата на японската култура: позите на медитация изискват неподвижност и съсредоточеност. Чайната церемония изисква изискани и рафинирани движения, а носенето на кимоно – умело управление на възли. На Запад еротичното връзване често се отнася към многобройните практики на садомазохизма. Асоциацията с насилието и непривичността на опита плашат много жени.
Какво трябва да се помни: За да бъде осъществена фантазията, по-добре е мъжът по-рано да обясни на жената в какво е смисълът на предстоящото събитие – например да опише идеята за великолепна театрална постановка, в която тя играе главната роля. Партньорът адресира към нея и тялото й своето възхищение, изразявайки го в изискани действия. Изкуството на връзването изисква развит естетически вкус и немалко изобритателност, допуска и доза чувство за хумор, но не прощава посредствеността.

Тройка
Един мъж с две жени – такава композиция за много мъже е символ на пълното удовлетворение и всемогъщество. Възможно е постоянната половинка да се отнесе без възторг към тази фантазия, решавайки, че на нея не й се удава напълно да удовлетвори своя партньор и да види във втората жена съперница. Мъжът възприема тази ситуация по-различно: той не поставя под съмнение сексуалните достойнства на партньорката, а напротив - иска да я увлече в нова еротична игра. Той измисля сценарий, в който двете жени се галят една друга, все едно няма мъж до тях, а той ги наблюдава и след това се присъединява, за да удовлетвори и двете. В определен смисъл той си придава ролята на героя. При някои мъже тройката предполага и обратното съотношение – една жена и двама мъже. В този случай фантазията отразява влечението към ексхибиционизма, стремежът да се покаже на другия мъж мощта, демойнстрирайки своя член в действие и споделяйки с друг своята жена. Зад тази фантазия може да се крие и склонността към хомосеаксуализъм, надежда той да бъде удовлетворен в смесването на телата.
Какво трябва да се помни: Каквито и да са – съзнателни или несъзнателни, причините за тази фантазия, реализацията й може да разруши отношенията.

Експертен съвет към жените
Това е безусловно правило за всеки секс: не принуждавайте себе си за нищо. Ако партньорът мечтае да пробва нова сексуална практика, но тя не предизвиква у вас бърз положителен отклик, вие можете да му предложите първо да я обсъдите и да поискате време, за да обмислите всичко. Просто съгласието доброжелателно да изслушате разказа за фантазията му е напълно достатъчно и партньорът няма да настоява за нейната реализация.
Ако той все пак иска да пристъпи към действие, а у вас такова желание така и не се е появило, не принуждавайте себе си да правите онова, което не ви се иска. Можете да изкажете на половинката си топлите си чувства и да се откажете от изпълнението на сценария. В замяна можете да му предложите нещо, което знаете, че харесва.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.