Anna.bg
Мъжът до мен
31 юли 2017

От какви жени бягат мъжете

859
0
 От какви жени бягат мъжете„Непременно ще се омъжа за теб”. Позната ли ви е тази фраза? Някои жени изпитват проблеми в отношенията си с мъжете още съвсем на старта. Ако например избързат да произнесат тази фраза. Наблюдения на психолози търсят и намират причините за това, че мъжете бягат от определен тип жени. Възможно е представителят на силния пол да се измъкне с христоматийната фраза „Причината не е в теб, а в мен”. Това обаче едва ли е така. По-скоро дамата, от която мъжът бяга, е един от посочените по-долу типове жени. За какво иде реч, пише elle.ru.

Успешната дама
Каквото и да се говори, защитниците на идеята за абсолютно равноправие на половете все още са малцинство. Ако мъжът е раснал в патриархално семейство с класическо разпределение на ролите между бащата и майката, той по-скоро смята, че е длъжен да бъде глава на семейството по отношение на неговото обезпречаване и да печели основните пари за бюджета. Отношения с материално по-успешна от него жена предизвикват у него вътрешен конфликт, който постепенно преминава във външен. Простичко казано, мъжът ще изпитва дискомфорт и дори комплекси, ако е редом до жена с по-висок статус от него. Подсъзнателно той ще изпитва страх, че не може да я обезпечи на онова ниво, на което тя е свикнала да живее.
Съвет: Помните ли героинята от филма «Москва не вярва на сълзи»? Действайте по същата схема: разкривайте информация за кариерните си успехи не веднага пред партньора си и не цялата, за да не го уплашите. В края на краищата, високата длъжност не е онова, с което една жена покорява един мъж. Оставете разказа за успехите за по-късно, а в началото разпитайте кавалера си за неговите успехи.

Умната жена
Мъжете избягват умните жени. Учени от американските университети в Бъфало и Тексас са доказали това по експериментален път. Те проследили, че умните жени правят първоначално добро впечатление на мъжете, но при по-близко запознанство тях не ги влече толкова силно интелектът. Напротив. Мъжете се дистанцират и изказват по-малко желание за контакт и нови срещи с подобни жени. Изследователите заключават, че мъжете губят интерес към такива жени, тъй като усещат, че е засегната тяхната мъжественост. Странно е, но е факт: когато мъжът казва, че търси умна и красива жена, той просто хитрува. Разбира се, с глупачки никой не иска да има нищо общо. Всъщност мъжете избягват не толкова умните жени, а по-скоро високомерните, които веднага поставят себе си на по-високо интелектуално ниво от мъжа.
Съвет: Ако вие действително сте умна жена, не трябва да унизявате кавалера, който действително ви се е харесал. Трябва да сте много внимателна в началото, тъй като първоначалното му впечатление много трудно се променя.

Кралицата на лошото настроение
Ако жената е изгубила интерес към себе си и случващото се около нея и почти винаги е в упадъчно настроение или тъгува по бившия си приятел, това може да подейства на силния пол като червен сигнал на светофара. Мъжете обичат лекотата и откритостта в отношенията, а сложният вътрешен свят на жената, която вечно е сърдита на съдбата, отрича своята привлекателност, критикува всичко около себе си, простичко казано – не умее да се радва на живота, само отблъскват мъжа и го карат да бяга. Напротив – жените, които излъчват оптимизъм, заразително жизнелюбие, притеглят мъжете като магнит.
Съвет: Умението да сте щастлива въпреки всичко е рядък талант. Въпреки това мъжът се стреми да бъде именно до такава доволна от себе си и от живота си жена, за да се зарежда от нейното жизнелюбие и да я прави още по-щастлива.

Вечно недоволната аристократка

Дори най-щедрият и благодорен принц ще бъде засегнат от женската неблагодарност и алчност. Помните ли алчната старица от приказката на Пушкин за златната рибка? Тя била ненаситна и неспособна да оцени старанията на мъжа си. В крайна сметка знаете какво се случва с нея – пак остава без нищо. За мъжа е много важна оценката на жената. Дори той да е уверен в себе си и да не се нуждае от похвали, поощрението от любимата жена ще бъде за него справедлива награда. А тези жени, които приемат даровете на съдбата като даденост, в крайна сметка остават сами.
Съвет: Не се скъпете на похвали, бъдете благодарни за вниманието на своя избраник. Помнете, че не всички са така чувствителни като него.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.