Anna.bg
Любов
28 юли 2017

Всекидневни навици, които убиват отношенията

1 246
0
Всекидневни навици, които убиват отношениятаКолкото и феерично да ви изглежда началото на поредния роман с нов избраник, рано или късно в двойката настъпва момент, в който единият партньор си задава въпроса: как стигнахме дотук, след като в началото всичко беше толкова хубаво? Не е напълно прав класикът, който казва „Всички щастливи семейства са щастливи еднакво, всяко нещастно семейство е нещастно по своему”. Повечето двойки допускат едни и същи грешки, вършейки неща, които убиват отношенията. Elle.ru прави обзор на всекидневните навици, от които е най-добре да се избавим, ако не искаме в отношенията ни да настъпи крах.

Приемайте се един друг такива, каквито сте
Най-разпространеният навик в отношенията са опитите да бъде променен партньорът. Това неизбежно води до печален изход. Приемете несъвършенствата на втората си половинка, тъй като именно такъв той ви е привлякъл първоначално. Ако тези несъвършенства не са ви смутили в началото, значи с тях сте в състояние да се примирите. Ако се промени партньорът ви, той ще бъде съвършено различен човек, възможно е дори да ви стане чужд. Пробвайте да промените отношението си към тези негови „слабости”, възможно е някои от тях дори да ви се сторят мили. Приемайте партньора такъв, какъвто е.

Не хвърляйте в лицето на партньора резки думи
Казаното на момента не се връща дори със съжаление от ваша страна. Дори словесната грубост да бъде простена, то едва ли ще бъде забравена. Подобна „утайка” несъмнено ще се трупа с времето и в края на краищата ще доведе до охлаждане на чувствата. Конфликтите в съвместния живот са неизбежни, но оскърбленията нямат място в тях. Научете са да намалявате напрежението с чувство за хумор, с ласка на нежност, с откритост и компромиси.

Не ревнувайте миналото
Ако вие сте замислили операцията „Как да разкарам гаджето си по-бързо”, то ревността към минали отношения и въпроси от рода на „А аз по-добра ли съм от бившата ти?” сработват без проблем. Трудно е да се измисли по безсмислено начинание от това да се сравнявате с бившата приятелка на настоящия си партньор във физическо, интелектуално и каквото и да е отношение, само и само за да чуете заветната фраза „Ти си най-добрата на света”. Не забравяйте чувството за собствено достойнство, иначе за него няма да си спомни и вашият настоящ възлюбен.

Ще се ожениш ли за мен?
Епичните грешки с ревността към миналото на партньора могат да бъдат дублирани и с въпроси за сватбата, която все още не е минала през ума на вашия човек. Натискът върху мъжа с темата за брака е най-сигурният път към разрива. Не досаждайте на партньора си с въпроси от рода на този не съжалява ли той за своя избор и дали е напълно щастлив с вас. С това може само да предизвикате неговото раздразнение, а в по-лошия случай да подтикнете партньора към изводи, които няма да са във ваша полза.

Контролирайте себе си, а не него
Мнозина дори без да се усетят се превръщат с времето в същински детективи. Те следят за половинката си денем и нощем по всяко време, във всеки час, всяка минута и всяка секунда – къде е той, с кого се среща, какво говори и т. н. Проверяват се съобщенията на партньора, четат се мейлите му, задават се досадните въпроси от рода на „Къде беше?”, „Кой беше с теб”, „Защо не ми се обади?” и т.н. Знайте, че мъжът по природа не може да търпи контрол. Контролирайте себе си. Имайте на първо място гордост и на второ – доверие. На тях се гради вашето щастие.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.