Anna.bg
Любов
12 юли 2017

Как да се държим на първа среща

221
0
Как да се държим на първа срещаСвърши се, край: вие го срещнахте – идеалния мъж. Макар за избор на сватбена рокля да е още твърде рано, много важно е какво първо впечатление ще направите. Успехът на първата среща почти не зависи от това доколко си подхождате един друг. За да не стане първата среща последна, важно е да се спазват няколко базови правила, пише elle.ru.

Дръжте се уверено
Да сте нервна на първата среща, е абсолютно нормално. По-лошото е, когато от вълнение правите гримаси, появява се суета в движенията, неудържим словесен поток. Няма особена рецепта какво да правите, за да изглеждате уверена. Дръжте се естествено, бъдете себе си – това е най-верният път да изглеждате едновременно нормално разкрепостена и обаятелна.

Съобразете тоалета си с мястото на срещата
Как се държи един мъж на първа среща? Той ви изучава от главата до петите, макар да си дава вид, че не го прави. Жената по правило се стреми да се покаже пред кавалера в пълния си блясък. Начаса. Тук действат две златни правила. Първото: не се разголвайте много, а загадъчно. По-добре натруфена, отколкото разсъблечена - оставете простор за неговата фантазия. Второто: съобразете тоалета си с мястото на среща – разходка с яхта, посещение на опера или ресторант предполагат различно облекло. Разходка в гората - също. Да се спазва модата, невинаги е уместно. Изберете дреха, в която да се чуваствате уверена, привлекателна и тази дреха да отговаря на мястото на срещата.

Подберете внимателно аромата
90 на сто от онова, което вие изразявате, не е свързано с речта ви. Онова, което ви изразява, е начинът, по който оправяте косите си, начинът, по който се облягате на стола, тембърът на гласа ви и естествено – парфюмът. Битува мнение, че сладките ванилни аромати са най-добрите афродизиаци. Не всички мъже обаче обичат силните аромати. За първа среща отдайте предпочитание на нещо по-ненатрапчиво. Нека вашият аромат се усеща, но да не доминира в пространството.

Не бъдете скучна
Първото и най-важното: не плашете мъжа със своите проблеми – тази среща трябва и вие, и той да запомните като ярко позитивно събитие. Жена, с която на мъжа му е леко и весело, го предизвиква за нова среща. Избирайте леки теми за разговор, запълвайте паузите с въпроси за неговите интереси, не говорете прекалено много за себе си. Жалването от шефа и болежките в крака оставете за по-добри времена, когато мъжът стане част от вашия живот.

Свалете розовите очила
Какъвто и пленителен мачо да се окаже вашият избраник, бъдете винаги нащрек. Не украсявайте образа на мъжа, репетирайки мислено сватбения марш. Бъдете внимателна към онова, което той ви говори: това ще ви помогне да разберете наговата натура и намеренията му към вас. Постарайте се да скриете собственото си вълнение. Старайте се повече да слушате и по-малко да говорите.

Позволете му да плати сметката
Не бъдете жертва на еманципацията – позволете на кавалера си да заплати сметката в ресторанта. На него не му е нужна вашата независимост в случая, той просто иска да бъде галантен.

Как да се държите след първата среща
В никакъв случай не звънете първа, не бъдете жена за една нощ. Позволете на мъжа да ви преследва, без да демонстрирате прекалено явен интерес. Нека на следващото утро той усети, че му е скучно без вас и изпита желание отново да ви види.


Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.