Anna.bg
Диети и фитнес
11 юли 2017

За най-заетите дами – 8 специални и бързи способа за отслабване

279
0
За най-заетите дами – 8 специални и бързи способа за отслабванеДори да нямате никакво свободно време, журналистът Давид Зинченко има какво да ви предложи. Той е съставил най-простата и бърза програма за отслабване. Всяка точка от тази програма ще ви отнеме от няколко секунди до 10 минути.

2 секунди: поръчайте черно кафе
В обичайното лате или капучино се съдържат от 80 до 100 калории, а в класическото прясно сварено черно кафе – 0 калории. Ако пиете по 2 чашки лате на ден, то за година можете да наддадете 6 килограма. Затова ако искате кафе – моля. Без никакви добавки и подсладители!

5 секунди: вдишайте с пълна гръд
Аромат на пресни зелени ябълки, банани и зрели круши ще ви помогне да подтиснете глада си, а ще убие и желанието ви да хапнете нещо сладичко. И всичко това заради факта, че исторически нашият организъм е повече настроен за употреба на натурални плодове, отколкото на изкуствени захари. Между другото – не е задължително непременно да вдишвате аромат на плодове: ароматът на крем за ръце с фруктови добавки също ще свърши работа. Той лесно може да ви е под ръка в чекмеджето на работното бюро в офиса.

15 секунди: представете си кутия шоколадови бонбони
Представяйки си храна, намалява желанието ни да ядем. Изследователи помолили група анкетирани да си въобразят, че изяждат 30 шоколадови бонбони от определен вид, а след това им предложили същите бонбони. Нито един от участниците не могъл да изяде много. Затова ако много ми се иска сладко, просто си представете, че вече го ядете. Желанието ще изчезне или поне ще се намали.

60 секунди: устройте си среща във фитнеса
Трудно успявате на подобен график: тренировка, две работни срещи, среща на кафе с приятел? Ако не ви стига времето за нищо, пробвайте да си назначите среща във фитнеса. Нищо не мотивира така силно както съвместната тренировка с приятел.

75 секунди: купете замразени плодове вместо консервирани
След като попаднат в консервата, от плодовете изчезват витамините от група В и 95 % от витамин С. А замразените плодове – напротив, съхраняват всички полезни свойства и вкусовите си качества.

100 секунди: купете си плодове с костилки
Т.е. сливи, праскови, нектарини, кайсии. Те способстват за намаляване на мазнините в стомаха, понижават нивото на холестерин и намаляват риска от възникване на диабет. Старайте се да ги употребявате като храна през първата половина на деня – примерно за закуска. Или за леко хапване между закуската и обяда.

2 минути: хапнете нещо дребно преди вечеря
Това може да звучи странно, но ако преди да се отправите с приятели за вечеря, изядете една ябълка или изпиете чаша немазен бульон, количеството на употребените на вечеря калории ще се намали с 20 на сто. При стандартна вечеря в ресторант с 1128 калории, годишно вие можете да натрупате 10 килограма, ако ходите веднъж седмично на ресторант.

10 минути: изберете ястия с говеждо
В чугунен дълбок тиган разтопете и загрейте една чаена лъжичка растително масло, а после запържете в него половин килограм говеждо месо. Докато месото се пържи – това отнема 10 минути, нарежете глава лук и килограм гъбки наситно, намалете котлона и ги добавете към месото. После добавете 2 лъжички винен оцет, супена лъжица сос уорчестър, дафиново листче и 330 грама тъмна бира. Сложете в тава, метнете на слаба фурна и забравете ястието за 6 часа. След това ще имате вкусен обяд само за 345 калории на порция.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.