Anna.bg
Мъжът до мен
10 юли 2017

Защо избираме неправилните мъже

131
0
Защо избираме неправилните мъжеПоредица от неудачни любовни романи може да разруши всякаква увереност на жената в себе си. Журналистката Кристина Хайн смята, че причина за това е изборът на неправилни мъже. Тя е съставила списък от 5 препятствия, които ни пречат да изберем подходящия партньор.
Вие се запознавате с някого и всичко върви отлично. В един момент обаче идва прозрението: той съвсем не е такъв, какъвто сте си го представяла. Неговият образ е плод на въображението. Ето пет причини за това, разсъждава Хайн пред psychologies.ru.

Заслепена сте от обаянието му
Представете си, че вечеряте с нов кавалер. Вие сте буквално във възторг от него: той е така мил и постоянно ви разсмива. Благодарение на своето обаяние той може да убеди всеки, че за нищо не е виновен. Обаянието не е порок. Но често ни вкарва в заблуда: ние бъркаме обаянието с характера.
Той ви пише трогателни съобщения, заставя сърцето ви да бие учестено, гледа ви любовно и мило ви намигва. Неизбежно изпитваме симпатия към него. Струва ни се, че е идеален във всяко отношение. Това е грешка. Милите жестове нямат отношение към моралните принципи. Не се доверявайте сляпо на чара на обаянието. По-добре се фокусирайте върху постъпките. Обърнете внимание доколко той е предан на близките си, честен ли е с вас и с околните, изпълнява ли обещанията си.

Търсите мъжа на едно и също място
Вие сте свикнала винаги да ходите в едни и същи кафенета и барове, бягате сутрин по един и същ маршрут, забавлявате се по един и същ начин. Тогава не е за учудване, че вие се запознавате с един и същ тип мъже. Да, да се промени разписанието и да се излезе от зоната на комфорта, не е лесно, но е необходимо. Промените в живота са от полза. Когато следващия път намислите да отидете да пиете кафе, вместо това влезте в музея. Започнете да ходите на нови места. Намерете си ново увлечение, запишете се за някакви курсове. Възможно е там да се запознаете с нови хора, за които не сте подозирала.

Игнорирате тревожните сигнали
При бегло запознанство не е лесно да се разбере кой кой е, но тревожни сигнали винаги присъстват. Ако чувствате, че нещо не е наред, когато той говори или върши нещо, това е тревожен звън. Интуицията ви подсказва нещо, вслушайте се в нея.
Поводите може да са различни. Всяка вечер след 17 ч той престава да ви пише и да ви звъни, примерно. Срещате се половин година, а той не ви запознава с неговите приятели. Забелязвате неща, които ви безпокоят. Бъдете честна със себе си. Напуснете го: така ще икономисате време и ще се предпазите от душевни травми.

Уверена сте, че можете да го промените
Вие сте забелязала тревожните сигнали и сте ги взела под внимание. Главното е как ще постъпите. Човекът е така устроен, че винаги вярва, че някой друг може да се промени заради него. «Ако аз означавам нещо за него, той ще се промени», си казвате вие. Да, той може да се промени, но само ако той го поиска. Вашите намерения само не стигат. Хората често се връщат към старите си привички. Не се удивлявайте, ако след време той отново стане онова, което е бил преди евентуалната промяна Помислете готова ли сте да го приемете с недостатъците му, които ви дразнят. Ако не, по-добре да се разделите.

Зацикляте на критериите
Вие търсите общителен мъж, който обича кучетата, има собствено жилище, умее да готви. Вие знаете какъв човек точно ви е необходим и това е отлично. Понякога обаче ние зацикляме на отделните характеристики и пропускаме главното. Наборът от положителни качества, които изглеждат красиво на хартия, не е гаранция за щастливи отношения. По време на запознанството си с нов мъж помнете своите критерии, но не позволявайте те да станат решаващ фактор. Бъдете отворена към новото. Възможно е да попаднете на мъж, за когото не сте и помисляла.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.