Anna.bg
Мъжът до мен
13 юни 2017

11 фрази, които мъжът иска да чува от една жена

1 821
0
11 фрази, които мъжът иска да чува от една женаНе само жените обичат да слушат добри думи за себе си от устата на мъжа. Според специалистите по човешки отношения множество конфликти в една двойка могат да бъдат избегнати, ако жената често напомня на мъжа до нея, че го обича, цени и разбира. Как да става това, подсказва блогърът и експерт по отношенията Рик Райдъл.

За жените са важни емоциите, а това означава думи за любов и комплименти. Мъжете се ръководят от логиката. И обичат с очите си, затова не са им необходими никакви излишни разговори и нежности. Този традиционен възглед постепенно отстъпва място на разбирането, че мъжът също иска да усеща, че любимият човек оценява неговата значимост. И мъжът не иска да гадае за това, а да чува конкретни думи. Кои са те? Рик Райдъл е формулирал 11 такива фрази.

Разбирам те
Мъжете по природа обичат да се чувстват победители. Когато външните обстоятелства не благоприятстват победоносно движение напред, последното, което искат да чуват, е критика или съвети как трябва да постъпят. Всичко, нужно на мъжа в подобна ситуация, е поддръжката. Усмивка, прегръдка и думите: „Разбирам колко ти е тежко в момента. Ако искаш да поговорим, до теб съм...”

Ценя всичко, което правиш
В здравите отношения двамата партньори искат да се поддържат един друг. За мъжа е важно да чувства, че неговите грижи и внимание са необходими. Това ще му предаде увереност, че той играе значима роля в живота на близкия човек.

Остани сам толкова, колкото ти е нужно
За да осмисли добре проблемите, на мъжа му е необходимо да остане сам. Той трябва да анализира ситуацията и емоционално да я преживее и това не е свързано с отношението му към вас. Затова просто му дайте време да остане сам със себе си.

Не бях права, прости ми
В разгара на една караница ние сме в състояние да се раним един друг с обидни слова. Мъжът се травмира не по-малко от жената. На него му е нужно да чуе извинение, което да го накара да почувства: вие съжалявате за свадата и не сте искала преднамерено да го нараните.

Ти го направи потресаващо
Да, да, за мъжа е много важна женската похвала и възхищение. Признанието за мъжката победа, дошло от любимия човек, окриля и стимулира за нови подвизи. Това касае не само значимите постижения, но и дребните житейски детайли. С други думи, ако той е подредил мазето или ви е помогнал да присадите цветята, не подхождайте към това все едно е нещо, което се подразбира от самосебе си. Не се скъпете на похвали и той с готовност ще започне да прави неща, които ще ви доставят радост.

Възбуждаш ме
Вие няма да чуете от него въпроса „Как изглеждам днес?” Това не означава, че не му е нужно потвърждение, че вие го смятате за привлекателен. Говорете му колко е секси и ще се чувствате добре с него. Просто ще откриете партньора, с когото ви е хубаво в леглото.

Защо не разпуснеш малко с приятели
Той ще бъде благодарен, ако чуе това, особено ако се намира в напрегнат период, изискващ пределна концентрация. За него е важно да разбере, че го разбирате и поддържате и в никакъв случай не го смятате виновен, ако намира по-малко време за вас.

Благодаря
Простичката дума е важно да бъде чувана от любимия човек колкото може по-често. Това означава: вие забелязвате и цените всичко, което той прави за вас.

Разкажи ми за това
Много мъже живеят с големи планове и обичат да гледат в бъдещето. Това може да е желание да започнат нещо свое, да усъвършенстват своите знания или да преуспеят в хобито си. Изслушвайки го заинтересовано, вие ще дадете да се разбере, че възприемате плановете му насериозно и вярвате в него.

Ти си ми необходим
Тази фраза кара мъжете да сияят. Това, че го възприемате като надежден партньор, е важно за неговата самооценка и увереност в собствените възможности.

Вярвам в теб
Вие ще му дадете увереност в това, че не се съмнявате: той има достатъчно кураж и смелост да постигне онова, което иска. Вие вярвате в неговите способности. Благодарение на тези думи от близък човек нещата наистина ще се случат. При това скоро.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.