Anna.bg
Секс
04 януари 2017

Как да помогнем на мъжа да преодолее интимните си страхове

1 294
0
Как да помогнем на мъжа да преодолее интимните си страховеДа, мъжете често имат своите интимни страхове. Резултатът – непълноценен секс, който не задоволява и двамата партньори. Ключът към това държи жената, твърди сексологът Катрин Солано, автор на книгата «Как работи мъжката сексуалност». Жената може да помогне на партньора си да преодолее страховете си в секса. Ето как.

Той се бои, че не може да контролира ерекцията си
Усещането на контрол над своя член за мъжа е равносилно на усещането за власт. В крайна сметка в това го убеждава околната среда, най-вече рекламата за средства за потенция. Именно тази обстановка става една от главните причини за стреса на мъжа и неговата ниска самооценка. Само едничка мисъл за това, че той няма да може да се контролира и да демонстрира пред любимата жена своята мъжка сила, може да доведе до загуба на ерекцията. Този страх много често води до загуба на потенцията у мъжа: неуспехът влачи след себе си тревога как ще се представи следващия път, а тревогата ражда неувереност.

Как да помогнем?
Стресът е главният враг на ерекцията. Дайте на партньора възможност да се почувства комфортно по време на секса. Не оценявайте неговата издръжливост, не си позволявайте дори шега на тази тема.

Съвет за мъжете
Пробвайте специални практики на релаксация. Медитация, йога, коремно дишане – всичко това ще помогне да свалите напрежението и по-добре да владеете тялото си.

Той се бои от сравнения с други мъже
«Бившият ми го правеше по-добре». Фраза, която всеки мъж се бои да чуе. Да, точно по този начин вероятно никоя жена не я произнася, но дори намекът за несъответствието между преди и сега може да изкара мъжа от релси и да срине мъжката му сила. По време на консултации мнозина мъже признават, че предпочитат да са с жени с малък опит, за да нямат те база за сравнение.

Как да помогнем?
Не критикувайте онова, което прави партньорът. Не му се надсмивайте и не му давайте за пример бившия си опит. Ако все пак искате нещо да промените, говорете в пожелателна форма: «Знаеш ли, много би ми било приятно, ако..» Не забравяйте да хвалите партньора , когато успее да ви донесе наслада (но бъдете честни, не го ласкайте напразно).

Той се бои, че няма да е готов за втори път
След оргазъм у мъжа настъпва период на «разреждане»: мускулите се отпускат, сексуалното желание за известно време се притъпява заради изхвърления хормон на удоволствието. Времето за възстановяване у всеки мъж е различно – може да бъде няколко минути, а може и няколко часа. С увеличаването на възрастта това време нараства. Това са естествени физиологични процеси, които мъжът понякога не осъзнава напълно и му се иска винаги да е готов за нов, втори подвиг.

Съвет за мъжете
Мъжете трябва да осъзнаят, че има и други способи за удължаване на удоволствието. Пробвайте по-бавен секс, правете паузи, сменяйте позите и способите на стимулация. Така не само ще подарите на партньорката си по-голямо удоволствие и пълно усещане, но и самите вие ще откриете достъп до по-ярки усещания.

Той се бои да признае, че не знае как да ви достави удоволствие

Много мъже отиват на консултация с жалването, че не могат да доставят удоволствие на партньорката. Те са смутени, те се съмняват в своята привлекателност. Обикновено молят за някакъв препарат, който като с магическа пръчка да им дари способността да довеждат до оргазъм всяка жена. В хода на беседите със сексолог обаче се изяснява, че те никога не са говорили за това с партньорката си, не са я питали какви ласки й харесват, а познанията им за женската вагина се изчерпват с някаква смътна представа за точката G, прочетени в някои популярни списания. На недоумението на сексолога те отговарят, че истинският мъж трябва да е готов да доведе до оргазъм всяка жена, без да я разпитва за това какво й харесва и какво не.

Как да помогнем?
То е все едно сядате зад волана на автомобил за първи път. Трябва време да свикнете с педалите, със скоростите, с габаритите на колата. В секса е същото. Трябва да помогнете на мъжа да се научи да изследва тялото ви – да го прави плавно и естествено, без да бърза, непринудено. Да го насочвате към ония точки, които са свръхчувствителни, към ерогенните зони, които най-силно въздействат върху вас. Провокирайте мъжа към разговор по тия въпроси.

Той все пак се притеснява от размера на члена си
Много мъже продължават да са убедени, че удоволствието на жената зависи от това колко навътре са способни да проникнат в нея. Първо, размерът на пениса в състояние на покой още нищо не означава за неговия размер в състояние на ерекция. Второ, при дълбочина на влагалището 12 см в състояние на покой дължина на пениса 12,5 см е напълно достатъчна. Любопитен факт: у 60 на сто от индийците пенисът е дълъг по-малко от 2,4 см и това е статистика от производителите на презервативи. Какво правят индийките?...

Как да помогнем?
Подскажете на мъжа, че вместо да се вглежда в размера на пениса си, той трябва да се съсредоточи върху това от какво зависи вашето удоволствие. Едва 30 на сто от жените изпитват вагинален оргазъм. А това означава, че за 70 на сто въобще не е важна формата, дължината и дебелината на пениса. А що се касае до клитора, тук полето за експерименти е наистина необятно – за онези, които са готови да го изследват...
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.