Anna.bg
Мъжът до мен
27 август 2016

Как да станем по-привлекателни и по-секси в очите на мъжа

2 541
0
Как да станем по-привлекателни и по-секси в очите на мъжаСтранно нещо са това мъжете, особено понякога. Съществува стереотипното мислене, че за един мъж всяка жена с големи гърди и сочни устни е сексапилна. Както и с дълго и добре оформено бедро. Това обаче не е точно така, казват специалистите. Какви качества трябва да притежава една жена, за да бъде по-привлекателна и по-секси в очите на мъжа?

Жени, уверени в себе си
Алън и Барбара Пиз в книгата си «Защо мъжете искат секс, а жените любов» разказват за изследване, в което са участвали девойки и жени от 13 до 28 г. Психолозите са им задали един единствен въпрос: «Удовлетворени ли сте от своята външност?» Както може лесно да се предположи, 86 на сто от анкетираните са дали отрицателен отговор. Те са заявили, че са готови да легнат под ножа на пластичния хирург, за да станат по-красиви.
Оказва се обаче, че мъжете въобще не се интересуват (поне така твърдят авторите на изследването) от физическите несъвършенства на жената, ако са увлечени действително по нея.
Авторите казват: «Когато мъжът е увлечен по една жена, стриите по корема й му се струват сексуални, а оредялата коса – идеална прическа.» Какво ги заставя да се увличат от жени с несъвършена външност? Много мъже без колебание отговарят: «Увереност в себе си». Съдейки по всичко, именно с това се обяснява фактът, че много некрасиви жени (по мнението на самите жени) са популярни сред мъжете.

Здрави и добре поддържани
«Ако говорим за външността, най-много от всичко ние обръщаме внимание на осанката, походката, еластичността на кожата, нежните ръце и меките коси», казва участник в допитване на тема женската сексуалност. Оказва се, че мъжете често оценяват женската сексуалност, изхождайки не от естетически съображения – несъзнателно те си създават представа за репродуктивните способности на жената: широки бедра – да може да роди, голяма гръд – да може да кърми, здрава кожа и блестящи очи – като цяло здрава. По тази причина те правят избор в полза на по-млади жени (в репродуктивна възраст), а по-възрастните жени по тази причина често се опитват да скрият възрастта си.

С добра фигура
«Като цяло мъжете обичат онези части от женското тяло, които не приличат на техните собствени. Там, където у мъжа е плоско, у жената е издадено. Там където у него е твърдо, у жената трябва да е меко», обясняват Барбара и Алън Пиз. Това, че мъжката и женската представа за идеална фигура се различават, обяснява американският психолог Пол Розен. В хода на своя експеримент той показвал на участниците фотографии на жени с различни типове фигура – от дами с визия на модел до закръглени и пълни дами. Колкото по-стройна е била фигурата, толкова повече жени заявявали: «Това е, което ни е нужно». Мъжете обаче не реагирали по този начин. Те назовали за най-привлекателни жените със средно телосложение и най-вече с тип фигура «пясъчен часовник».

Те ухаят на жена
От древни времена е известно, че уханието на жената въздейства силно на мъжа на ниво подсъзнание. И действително, в природата така е заложено, че всеки човек отделя свой уникален и неповторим аромат, който може да бъде както привлекателен, така и отблъскващ. Затова учените са нарекли този процес «химична комуникация».
Ароматите, които влияят на сексуалната привлекателност, се наричат феромони. Те започват да се изработват от организма в момента на полово съзряване, когато пък обикновено се появява и усещането за първата любов. Под влиянието на различни фактори – както физически, така и емоционални, изработката на уникалния собствен парфюм може да се променя. Така например в момент на овулация, в средата на менструалния цикъл, природният аромат на жените става най-привлекателен за мъжете. А мирисът на жена с дисбаланс на половите хормони може да бъде отблъскващ. Така, както човек не може да почувства собствения си аромат, така не е възможно и да улови тънките изменения в баланса на феромоните. Ключов индикатор за правилния баланс на хормоните се явява менструалният цикъл. Ако той е прекалено дълъг или прекалено кратък, или ако има болки в тези дни, е добре да се вземат мерки. Гинеколозите съветват да се намали нивото на стрес, храненето да е балансирано, да се спи нормално и да се приемат определени витамини и минерали във всяка фаза на цикъла. За жалост в ритъма на съвременния живот всекидневното съставяне на порцион в зависимост от месечния цикъл е трудно изпълнимо.
(По материали от чуждестранния печат)[i][/i]
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.