Anna.bg
Астроинфо
09 август 2016

Мъжките и женските знаци на Зодиака

1 681
0
Мъжките и женските знаци на ЗодиакаВсички зодиакални знаци се делят на мъжки и женски. Това разделение няма нищо общо с половата принадлежност. То обозначава енергийната особеност на представителите на тези зодиакални групи и описва тяхната житейска стратегия. Вижте към коя група принадлежи вашия зодиакален знак и как ви характеризира това.

Мъжки знаци
Към мъжките знаци се отнасят Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей. Наричат още тази зодиакална група активна или позитивна. Мъжките знаци са насочени към съзиданието, към външния свят и действието в социума. Представителите на тези знаци притежават енергия, присъща на мъжете – независимост, индивидуализъм, откритост, честолюбие, лидерство, мащабно мислене и действие, свободолюбие и предприемчивост.

Много често мъжките зодиакални знаци страдат от излишък на енергия, затова трябва да се грижат за здравето си, тъй като на тази основа могат да възникват заболявания с ярко изразени симптоми. На мъжките знаци на зодиака е присъщо желанието да променят света, да го подредят по свой вкус, да оказват въздействие на околните. Това са хора екстраверти с практичен тип мислене.

Женски знаци
Женските зодиакални значи са Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог и Риби. Представителите на тези зодиакални съзвездия се отнасят към пасивната група на зодиакалните знаци. Те са склонни да съхраняват своята енергия, насочени са по-скоро към потреблението, а не към съзиданието.

Женските зодиакални знаци често не са в състояние да властват над обстоятелствата в живота си. По-точно, за тях не е свойствено да се борят с потока от проблеми и препятствия по пътя. Те по-скоро търсят човек, който е по-силен от тях самите. Много често са привлечени от мъжките зодиакални знаци, които биха могли да им дадат това, което им е необходимо.

Представителите на тази зодиакална група предпочитат отбранителна стратегия в своя живот. В голямата си част са интроверти. Възприемчивостта, склонността да бъдат водени, вместо да са водачи, и липсата на инициатива ги прави слаби. Независимо от това, представителите на тези слънчеви знаци са готови постоянно да работят над себе си, да се усъвършенстват и да постигат нови знания, умения и опит. Макар и бавно, те вървят към своята цел.

Проявата на мъжкото и женското начало в зодиакалните знаци лесно може да се забележи сред хората, с които общуваме. Внимателно наблюдавайте своите познати – със сигурност, сред тях има жени с мъжки зодиакален знак, при които е ярко изразен мъжкият характер. Ще видите и мъже под женски зодиакален знак, които често проявяват характерни за женската същност черти.

Но все пак, нищо не е точно такова, каквото изглежда на пръв поглед – върху хората влияе не само слънчевият знак, но и много други важни за астрологията детайли – асцендентът, лунния знак, различните планети и местата им в домовете на хороскопа. Така че няма черно и бяло, няма категорична проява на определени черти – светът и хората в него сме с много различни характери, които се влияят от твърде много неща.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.