Anna.bg
Мъжът до мен
03 август 2016

5 признака, че той мисли да ви напусне

2 022
0
5 признака, че той мисли да ви напуснеПсихолозите са убедени, че има някои признаци, които показват кога един мъж се кани да напусне дамата до него. В същото време те са убедени, че ако откриете подобни признаци у вашата половинка, това съвсем не означава, че той е взел окончателното решение. Напротив, вие имате шанса да реагирате и да излезете от ситуацията. Експертите по семейни отношения предлагат изход. Вижте за какво иде реч.

Той прекарва времето си до вас, но не с вас
Има разлика в двете понятия. Замислете се. Може и да ви се е случвало – вие сте заедно, в една стая, а мълчите и не правите нищо заедно. „В това време той не е с вас – убеден е американският семеен терапевт Аарон Андерсън от Денвър, щата Колорадо. – Може да сeдите един до друг вечер след работа и да си пишете с приятели в социалните мрежи, но това не значи, че сте заедно. Сложете ръка на сърцето и си отговорете на въпроса нима наистина не бихте могли да намерите друго време за тази виртуална кореспонденция?...”
Изход: Измислете нещо, с което да привлечете вниманието му и да го накарате да остави фейсбук, за да се присъедини наистина към вас – телом и духом.

Той не ви включва в плановете си за почивните дни и времето след работа

Тук цялата работа е в количеството. Да се среща с приятели и да отделя време за хобито си, има нужда всеки човек. Това обаче не трябва да заема напълно цялото му свободно време. „Започнете да прекарвате много време отделно, занимавайки се с това, което само на вас ви е интересно, и сте на половината път от това да заживеете самостоятелен живот”, казва американският семеен терапевт Беки Уетстоун.
Изход: измислете си съвместно хоби (примерно вечерни разходки, спорт или танци) и това ще ви помогне да бъдете заедно повече време, особено в почивните дни и в часовете след работа.

Той никога не ви пита как е преминал денят ви

Ако вашите разговори на закуска напомнят съвещание в отдел по логистика, трябва нещо да направите, за да не се превърнете само в делови партньори. „Ще позвъниш ли на телевизионния техник? Да, скъпа, а ти ще вземеш децата, нали?...” Същото се повтаря и вечерта. Помислете, че има и нещо друго – вие самите, вашите впечатления от всеки изминал ден. Това навярно е било важно, когато сте започнали да се срещате. Защо сега отново да не е важно?
Изход: „В края на краищата, ако той дава заявка, че ще напуска живота ви, това още не значи, че и вие сте длъжна да му дадете отговор в същата посока – казва Аарон Андерсън. – Не се давайте без бой. Питайте го вие как е преминал денят му, какво е станало на работа, направете вие крачка срещу него. Ако работата е била само в рутината, която не ви е оставяла време за разговори, с времето вие ще върнете предишната заинтересованост един от друг...”

Той се интересува вяло от секса

В началото на отношенията вие сте така обзети един от друг, че прекарвате заедно едва ли не всяка секунда и търсите секса във всичките му проявления. Постоянно. Подобна откритост обаче има и обратната страна: сексът става навик, рутина и впоследствие интересът се губи. „Физическата близост започва да се избягва и когато са засегнати чувствата – казва американският семеен терапевт Джени Инграм. – Не се откривайте напълно пред партньора, оставяйте някои вратички затворени. Така ще поддържате интригата. Пълната откровеност и наивност пречат на дълговременните отношения...”
Изход: Върнете женствеността си, общувайки с вашия партньор на първо място като с мъж.

Той обикновено критикува вашите приятели и семейството

Вашият партньор вече е част от вашето семейство, но не е сигурно, че той ще говори само и единствено ласкави неща по адрес на близките ви. Трябва да сте наясно, че неговите коментари по адрес на някого от вашето семейство, каквито и да са те, в някаква степен са коментари и по ваш адрес. Замислете се върху това.
Изход: „Пресечете го веднага при подобно поведение – съветва Беки Уетстоун. – Не започвайте сами да говорите и не му позволявайте да критикува вашите приятели и семейството, тъй като ако това стане, в един момент вие ще останете без поддръжка...”
(По материали от чуждестранния печат)
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.