Anna.bg
Мъжът до мен
06 юли 2016

8 признака за това, че той не е готов за сериозна връзка

2 778
0
8 признака за това, че той не е готов за сериозна връзкаИмам ли бъдеще с този човек? Докъде може да стигне връзката ни? Перспективна ли е? В живота ни тези въпроси изникват в един момент. Рано или късно. И това е нормално. В началото на нова връзка партньорът ни за нас е нещо непознато и непредвидимо. Как да разпознаем мъжа, който не е уверен в своите чувства и не е готов за сериозни отношения? Според психолозите можем да разпознаем този тип, стига да проявим наблюдателност и малко склонност към анализ на ситуациите. Специалистите са съставили списък от 8 признака, които могат да ни помогнат в това психологическо изпитание.

Той прекалено често се жалва от бившите си
С достигането на една определена възраст всеки човек набира приличен опит в отношенията. Означава ли това обаче, че е нужно мъжът постоянно да се жалва на потенциалната си партньорка от бившите си половинки? Дори те наистина да са се държали лошо, това все още не е повод той да разказва подробно за всичките им прегрешения на новата си партньорка. Най-вероятно, казват психолозите, зад подобно поведение на мъжа се крие друг емоционален проблем – партньорът ви просто не е готов да поеме отговорност – в това число и за раздяла с миналото. И това се касае до всички аспекти на живота му.

Той няма близки приятели
Ако на вашите въпроси за близките му приятели той отговаря уклончиво, навярно просто няма такива приятели. А това означава, че той не умее да поддържа хората, изпаднали в затруднена ситуация. Затова не се учудвайте, ако, сблъсквайки се с трудност, вашият новоизпечен избраник избяга при първа възможност.

Той никога нищо не планира
Да, всеки може да попадне в ситуация, когато трябва да променя всички свои планове, за да реши нововъзникнал проблем. Но ако новоизбраният ви бойфренд систематично променя всичко или просто ви уведомява в последната минута, той очевидно не иска да влиза в сериозни отношения с вас.

Той току-що е скъсал старата си връзка
Дори той да е бил с бившата си само няколко месеца, това още не означава, че, срещайки вас, лесно ще забрави предходната си партньорка. Затова не се учудвайте, ако в началото той приема вашите отношения хладно: просто на мъжа е нужно време, за да може емоционално да се откъсне от предходния роман.

Той веднага иска секс
Не се учудвайте, ако още на първата среща вашият нов познат започне да прави намеци за интимност. Хората, които не са готови за сериозни отношения, по принцип се отнасят изключително пренебрежително и лековато към смяната на сексуалния партньор. Затова, ако се случи и на вас, не разчитайте, че след това този човек ще ви се закълне във вечна любов. В повечето случаи той ви отчита само като бройка и се изпарява.

Той се вълнува само от собствените си желания
Без да го интересува, че минава два часа след полунощ, примерно, той без да мисли и без угризения на съвестта може да позвъни на мобилния ви телефон. При това не за да ви пожелае лека нощ, а просто защото няма какво да прави. Не го приемайте така, все едно той постоянно мисли за вас и затова не обръща внимание на това каква част от денонощието е. Просто неговите лични потребности са най-важни, а не вашите.

Той си признава, че не е готов за връзка
Това е поне по-приемлив вариант, за да не очаквате чудеса от отношенията си. Ако чуете от него фразата „Все още не съм готов за връзка”, не си мислете, че по този начин той иска да засили интереса ви към неговата персона. В повечето случаи той има предвид точно това, което казва. Затова не си струва да хабите усилия, за да завоювате неговото благоразположение. Просто ще си изгубите времето напразно.

Той е завършен перфекционист
Такива хора дори на романтична среща ще следят дали всичко е изпипано идеално. И ако вие сте обикновена жена с два-три мили недостатъка и не се стремите да превърнете живота си в идеална приказка с ясно написан сюжет, трябва да се замислите наистина ли ви е необходим такъв партньор в живота. С такъв партньор едва ли ще имате възможност дори за минута да разпуснете истински и без да се притеснявате за нещо.
(По материали от чуждестранния печат)
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.