Anna.bg
Психология
09 юни 2016

11 лесни ритуала за добро настроение

2 183
0
11 лесни ритуала за добро настроениеЖивотът ни е твърде динамичен, но даже най-заетите хора могат да отделят внимание на няколко важни и простички ритуали, които видимо ще облекчат всекидневието им. Тези ритуали не изискват подготовка и се изпълняват в процеса на това, което правим така или иначе, всеки ден.

Нали не забравяте, че най-важното в живота ни е щастието, усещането за сигурност и спокойствие. То идва постепенно и всъщност не е причина за успеха, а следствие от положителната ви енергетика. Можете да го постигнете по много начини – да направите гимнастика и да вземете освежителен душ, да се помолите в душата си на Бог за хубав и светъл ден. Можете, заедно с това, да изпълните няколко кратки ритуала, които ще подобрят настроението ви и ще предразположат доброто да бъде ваш спътник.

Ритуал 1 – когато се миете и къпете сутрин, представете си, че отмивате от себе си всичко негативно. Помислете, че сънливостта си отива с водата и напуска тялото ви. Трябват ви само три пъти да повторите това, а после се погледнете в огледалото и се усмихнете на себе си.

Ритуал 2 - когато се събудите сутрин, обърнете възглавницата. Това е символ, че започвате нов ден, прелиствате една страница от живота си и оставяте проблемите зад гърба си.

Ритуал 3 – изхвърляйки старите вещи, с които ви е трудно да се разделите, представете си, че се избавяте от негативната енергия. Това е популярна техника, основана на източната философия. Не е нужно да пазим старите си дрехи и предмети.

Ритуал 4 – преди важна среща непременно се погледнете в огледалото. Ако нямате огледало под ръка, намерете образа си в някой прозорец или стъкло на автомобил.

Ритуал 5 - докато се храните, за да се усвои храната по-добре, постарайте си да си представите как енергията равномерно се разпределя между всяка клетка на вашето тяло.

Ритуал 6 - за да ви следва финансовият успех, винаги имайте по една монета в джоба. Нали казват – парите при пари отиват. ;)

Ритуал 7 - преди важни събития като изпит, делова среща, посещение при лекар, винаги отваряйте вратата с лявата ръка. В момента, в който влизате, си представяйте своя триумф, успех и късмет.

Ритуал 8 - излизайки от къщи, обувайте първо лявата, а после дясната обувка. Същото се отнася и за дрехите – започвайте от левия ръкав или левия крачол на панталона.

Ритуал 9 - след като се събудите, повтаряйте си определени хубави думи и афирмации за всеки ден. Учете се да активизирате положителната енергетика на ума.

Ритуал 10 - преди да си легнете вечер, отворете прозореца и си кажете: „Лоши мисли, идете си, добри мисли – елате при мен“. Сънят ви ще бъде здрав и спокоен, а шансът да сънувате лоши сънища, значително ще се намали.

Ритуал 11 - когато някой се опитва да ви провокира и предизвиква негативни емоции, помислете си как спасявате този човек от беда, представете си, че той се усмихва. Няма никакъв смисъл да отговаряте на агресията с агресия, защото лошото има навика да се връща към нас като бумеранг.

Използвайте тези простички ритуали всеки ден, те не изискват много време, а наистина променят към добро нашата емоционална настройка.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.