Anna.bg
Любов
16 март 2016

Как да освежим отношенията в двойката

1 604
0
Как да освежим отношенията в двойкатаСрещано явление е, при това съвсем не толкова рядко. На пръв поглед една двойка може да изглежда напълно благополучно, но ако се вгледаме, ще видим двама не толкова щастливи хора, които не знаят какво да направят, за да задържат и затвърдят партньорството си. Дори да не искаме да си признаем, понякога романтичните ни отношения се оказват в задънена улица. Какво е необходимо, за да се разпали отново огънят на страстта и да се върнат старите перфектни отношения? Съвети в 10 простички стъпки посочва американският сексолог, психотерапевт и консултант по семейни отношения Реджина Брайт.

Срещайте се с щастливи двойки
Намерете други благополучни двойки, с които може да прекарвате свободното си време – да си устроите пикник, барбекю, да отидете на поход в планината или на плаж. Общуването с такива двойки ще внесе нови положителни впечатления, приключения и настроения в живота ви.

Дайте шанс на партньора си да се чувства особен
Дайте му да разбере, че вашите отношения са на първо място в списъка с вашите приоритети. Измисляйте различни способи, които всеки ден да му дават сигнал: „Ти си най-важният човек за мен!”.

Слушайте с намерение да разберете
Учете се да общувате ефективно. А това означава да станете добър слушател. Повечето хора слушат с намерение да отговорят. Вие слушайте с намерение да разберете.

Играйте коректно
Невинаги всичко върви добре. Понякога съгласието в двойката се нарушава. В такова време е особено важно да следим за интонацията си, да не унижаваме партньора си, да не го обвиняваме. Преди да кажете каквото и да е, попитайте себе си: „Това ще подобри ли отношенията ни или ще ги влоши?”. Ако допуснете грешка, не забравяйте да поискате прошка.

Позволете на партньора си да бъде себе си
Научете се да приемате партньора и с това, което ви харесва, и с онова, което не ви се нрави. Уважавайте вашите различия. Позволете му да бъде самия себе си. Ако се опитваме да заставим партньора си да бъде онзи, който ние бихме желали да виждаме, това значи, че обичаме само собственото си отражение.

Отделяйте време за себе си
Всеки от нас от време навреме има нужда да се усамоти. Отделете един ден само за себе си и се насладете на собствената си компания. Идете на разходка, посетете спа център, потичайте в парка, поиграйте тенис, хапнете сладолед, идете на кино, въобще отдъхнете, както е по вкуса ви.

Удивлявайте партньора си
Напишете му есемес колко ви е хубаво да бъдете заедно. Купете му шоколада, който обича, и го зарадвайте неочаквано след работа. Купете билети за кино или театър, а защо не и за мач на любимия му отбор. Сгответе специално за него любимата му вечеря. Не спирайте да го удивлявате.

Създавайте близост
Близостта означава не само физическа, но и емоционална привързаност. Намерете време да разкажете на партньора си своите душевни и физически потребности. Обсъдете какво бихте могли да направите заедно, за да ги удовлетворите. Разпределете си домашната работа. Споделените домашни задължания задълбочават близостта между партньорите.

Пробвайте нещо ново
Направете заедно козметичен ремонт в спалнята – може просто да разместите подредбата на мебелите. Може да се запишете заедно и на някакъв курс. Нарушавайте рутината, измисляйте често по нещо ново и различно, което ще направи живота ви по-интересен.

Отделете ден само за двама ви
В своя натоварен седмичен график отделете един ден, който ще прекарате само двамата. Така, че никой за нищо да не ви пречи. Програмата направете съвместно.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.