Anna.bg
Секс
09 февруари 2016

5 способа да върнем удоволствието в леглото

1 358
0
5 способа да върнем удоволствието в леглотоСексолозите са единодушни: колкото и добре да се чувства една двойка, може да настъпи момент на апатия и скука в леглото. Знае се, че еднообразието омръзва, а това може да доведе и до по-сериозни последствия. Нужно е нещо да се случи, за да се върне удоволствието в леглото, казват специалистите. Важно е, за да не стане така, че сексът да се превърне само в съпружески дълг. Светлина върху темата хвърля руският секс треньор Екатерина Любимова с 5 способа за връщане на страстта.

Секстинг
Секстинг (от думите sex и texting – отправяне на съобщения) е вече доста познато понятие, особено на по-младите. Става дума за обмен на сексуални съобщения и фотографии – по телефона или на „лични” в социалните мрежи. Пикантното удоволствие намери аудитория в началото най-вече у подрастващите, но днес вече е масов тренд, който привлича дори хора в солидна възраст. Американската психологическа асоциация прави наскоро едно изследване, според което със секстинг се занимават 88% от възрастните американци, при това две трети от тях са в партньорски взаимоотношения. Въпросът за безопасността на секстинга с непознати и влиянието на увлечението върху подрастващите естествено остава открит, но учените са единодушни, че ползата от секс чата върху зрелите мъже и жени е очевидна. Изследването показва още, че у партньорите, които имат подобен опит, е по-високо нивото на доверие и удовлетвореност от сексуалния живот.
Съвременните технологии позволяват да се практикува секстинг в най-различни формати – от обмена на откровени селфита до видеочата. Впрочем, не трябва да се забравя и за класическата секс преписка – тя е особено полезна за ония партньори, които изпитват неудобство да разговарят на интимни теми. Комфортният игрови режим, който не предполага визуален контакт, позволява откровено да се разказва за желанията на партньорите и да се споделят еротичните фантазии. А това така или иначе води до връщане на страстта в леглото.

Дистанционен секс
Благодарение достиженията на сексиндустрията виртуалният секс днес може да се изпълни и с реални усещания. За пример можем да дадем последния модел вибромасажор „за двама” We-Vibe 4 Plus, който позволява да се управлява удоволствието на партньора дори от хиляди километри разстояние. Функцията работи чрез специално приложение за смартфон, като в него са достъпни различни режими на вибрации, пулсации и ескалации, създаване на собствена плейлиста и други интересни опции. Дистанционният секс може да се използва и само като прелюдия към същинския реален класически секс – примерно 30 минути преди срещата на двойката. Подобна игричка е в състояние да реши проблема с излизане от синхрон, когато единият от партньорите – най-често жената, не успява да достигне достатъчно ниво на възбуда преди класическия секс. Удобството на подобни играчки е, че напоследък те се изработват в приятна неанатомична форма, което избавя от неудобни въпроси, ако попаднат в ръцете на дете, примерно.

Игра на изследователи

Удивително е, твърдят учените, но в 21-вия век хората знаят нищожно малко за сексуалността един на друг. Е, мъжете обикновено знаят за женската G точка, но пък жените не знаят почти нищо. В областта на пениса например и зоната на ануса у мъжа има повече от 30 ерогенни зони, в това число и легендарната „мъжка точка G”, наречена още „точка за милион долара”. Тяхната правилна стимулация е способна да приближи или напротив – да отдалечи, еякулацията, придавайки при това нови оттенъци на оргазма и дори да влияе положително върху мъжкото здраве и психично състояние. Важното е да се знае, че самото търсене на „точката на удоволствие” може да се превърне в непредсказуем източник на нови интимни сценарии, започващи с еротичен масаж и завършващи с изискана игра, напр. на художник (партньорите си нанасят един на друг върху ерогенните зони годни за консумация бои, които след това се изблизват). Въпреки че картата на чувствеността на всеки човек е индивидуална, преди началото на изследването е добре да сме въоръжени с общи познания за известните точки и техники на стимулация.

Дайте воля на фантазията

Да се отдава човек на сексуални фантазии, е не само нормално, но и полезно. Освен това отсъствието на желание да се помечтае за нещо пикантно може да е сигнал за проблеми с либидото, на стрес или някакво друго негативно състояние. За жалост ритъмът на днешния живот не предполага много към фантазии. Въпреки това е добре да намерим време за тях: този навик ще ни позволи да внесем в интимния си живот нещо много положително – бърза настройка за секс, лесна възбуда, развитие на чувствеността и дори преодоляване на някои комплекси. Трябва да отбележим, че отпускането на фантазията започва с банална осведоменост. Парадоксално е, но много съвременни жени дори не знаят за какво да фантазират и тук на помощ може да им дойде еротичното кино. Намерете сцена, която ви възбужда много, и мислено я „въртете” в главата си, като се поставяте в ролята на героинята. Повтаряте това упражнение 5 – 7 пъти дневно, като се фокусирате на визуалните и звукови детайли във фантазията. При това е важно не само да усвоите реконструкцията на еротичната сцена, но и да се научите да получавате удоволствие от процеса – това ще ви позволи да укрепите усещанията на всички нива. Полезно е и за общото ви емоционално състояние.

Тренирайте за удоволствие

Ползата от тренировките на мускулите на тазовото дъно е известна много отдавна. Интимният фитнес подготвя жената за раждане и за възстановяване след раждане, предотвратява и забавя някои неприятни възрастови промени и удължава сексуалната младост. Състоянието на интимната мускулатура и разбуждането на ерогенните зони на влагалището до голяма степен формират качеството на сексуалния живот, позволявайки получаването на по-ярки усещания от половата близост.
За разлика от древните си предшественици и механически устройства съвременните тренажори обезпечават по-ефективна тренировка и бърз резултат. Освен това всички модели са снабдени с функция за обратна връзка, предоставяйки оперативна информация за прогреса. Нов вариант за интимен фитнес са способни да дадат съвременните миостимулатори, наречени тренажори за лениви. Цялата дейност по съкращаването на мускулите тези устройства поемат върху себе си, въздействайки върху необходимите зони с импулсен ток. За техните притежателки остава само едно: да получат удоволствие и да стигнат до оргазъм.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.