Anna.bg
Секс
30 януари 2016

Как да кажем на мъжа какво искаме в леглото

1 676
0
Как да кажем на мъжа какво искаме в леглотоСексолозите са единодушни: много жени мълчат за желанията си в леглото с надеждата партньорът им сам да се досети за всичко. Други пък дават на мъжа подробни указания, които обаче подриват уверенността му. Как да избегнем тези крайности? Три съвета на сексолога, но преди това един опит, споделен от 43-годишната американка Емилия Сайръс.
„Как да обясня на мъжа си какво искам? Ако съм възбудена и го покажа, той си прави извода, че моментално трябва да пристъпи към работа. Гали ме половин минута и прониква. А на мен ми се иска да е по-нежен, да ме прегръща, да ме докосва навсякъде. Бих го помолила да ме целуне на по-особени места. Старая се да му подскажа какво да направи. Понякога ме разбира и го прави, а понякога просто не иска като че ли да ме чуе...”

Открито говорете за нуждите си
Сексолозите постоянно съветват жените да говорят на глас на своите партньори за това какво е хубаво за тях от гледна точка на сексуалността. Да бъдат по-активни в желанията си, по-смели и по-настойчиви. Но това, оказва се, е лесно да се каже и трудно да се направи. За мнозина по-безопасно и по-лесно е да се съхрани пасивността и да се получи от партньора онова, което той може да даде. „Жените често ми споделят, че им се иска да продължат удоволствието от предварителната игра, която им харесва – дори понякога повече от самия полов акт – разказва сексологът Естер Перел. – И въпреки това те се приспособяват към партньора си се отказват от своите желания. Съгласяват се с по-стереотипния мъжки подход към секса, в който прелюдията е кратка и бърза. Именно предвкусването обаче, съблазняването, игривите докосвания, целувките, страстните погледи са всъщност желанието и възбудата, които карат жената да се чувства желана...”

Разказвайте за желанията си не само в леглото
Много жени, с които съм работила, се тревожат от факта, че ако не достигне бързо до оргазма, партньорът им може да изпита скука – разказва Естер Перел. – Те се стремят той да достигне оргазъм, отказвайки се от своя, поради което приемат мъжкото темпо. В подобни случаи жените имитират оргазъм, преструват се...” На мъжете им допада, когато ги ръководят, но те не понасят критиката. Тя убива тяхната сексуална увереност. „Докато я докосна, тя започва да ми казва какво да правя. Тези инструкции ме напрягат. Целуни ме тук, докосни ме там и т.н. Още съм суха, вече съм мокра, по-бавно, по-бързо, по-нежно, край няма...”, признава 32-годишният Крейг Хамилтън. Затова решението на проблема е партньорите да си говорят за желанията не само в леглото, а и извън него, да споделят какво им доставя удоволствие не само по време на половия акт. Факт е, че ако сме сексуално неудовлетворени, ставаме по-раздразнителни, по-малко търпеливи, по-агресивни и губим чувството си за такт – това важи и за мъжете, и за жените. Вместо да кажем на мъжа „Бих искала да ме погалиш тук...”, казваме „Защо веднага ме хващаш за гърдите?....” или изтърсваме „Ти никога не ме целуваш дълго” или пък „С бившия ми такива проблеми не съм имала”. А това е ужасно като въздействие върху мъжа. Просто говерете за проблемите в леглото и извън спалнята!

Използвайте невербално общуване

„Аз съм терапевт и по тази причина много ценя разговора – напомня Естер Перел - но съм готова да поспоря за това дали най-доброто общуване е словесното. Ние разговаряме с помощта на тялото, действията, погледите. Езикът на тялото е нашият роден език, с него изразяваме много дълго желанията си, далеч преди да произнесем първата си дума. Погрешно е да се смята, че по време на секса, ако не се разговаря с думи, това означава, че партньорите не са близки. Това е лъжлива теза, която влияе зле най-вече на мъжа. Вие просто може да подсказвате на мъжа невербално какво желаете и за това не са нужни думи...”
Достатъчно е да хванете ръката му и да я плъзнете там, където това ви доставя най-голямо удоволствие в момента, там, където искате да усетите неговите докосвания. Книги, списания, видеофилм също могат да ви помогнат. Важното е в такива безсловесни моменти да покажете на партньора си признателност за това, че го има, че ви желае. Това ще му помогне да стане по-уверен, да се стреми да задоволи вашите потребности, без да приема указанията ви като упрек, че е несръчен.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.