Anna.bg
Астроинфо
28 януари 2016

2016 - година на Огнената маймуна

1 645
0
2016 - година на Огнената маймунаКакво ни очаква през годината на огнената маймуна по източния хороскоп? Като начало да припомним, че Новата година според китайския календар настъпва на 8 февруари следващата година. Преди повече от 2000 години китайците измислили 12-годишен календарен цикъл, в който на всяка година съответства определено животно. Този календар е доста точен. Той не може да предскаже всички събития, но дава възможност да повдигнем завесата на бъдещето, да се подготвим психически и физически, правилно да посрещнем новата година и да живеем в следващите 365 дни.

Характеристика на годината – какво ни очаква и за какво да се готвим
2016 е година на огнената или червената маймуна - животно интересно, многообразно и, нека си признаем, донякъде приличащо на нас самите. Маймунката е невероятно умна, жива, находчива и изобретателна, но в същото време непредсказуема. Тя може да създава и да разрушава, като за един миг преминава от ласка и доброта към раздразнение и ярост.

Огнената маймуна е маймуна на квадрат
Огънят има същата непостоянна същност – той може да дари топлина в студената нощ, да зарадва с уют домашното огнище, но може и да унищожи цели градове. Именно в такива години всеки човек получава шанс наистина да промени живота си, да направи това, за което е мечтал отдавна, да постигне небивал успех.

Маймуната непременно ще възнагради с успех тези, които са изобретателни и находчиви като нея самата, които ще вървят без страх и съмнения към своята цел. В годината на маймуната трябва да се действа решително, разчитайки на себе си и своите сили. Маймуната не обича прекалено предпазливите, а тези, които решат да играят ва банк, имат много големи шансове да успеят. Мото в Девизът в годината на маймуната спокойно може да бъде: „Сега или никога!“

Маймуната има и отрицателни черти – тя може да е нагла, повърхността, хитра и самодоволна. Това е обратната страна на нейните положителни качества – настойчивост, широк кръгозор, съобразителност и увереност в себе си. Всички тези положителни черти са необходими, за да изпълним всичките си мечти. Не трябва да се увличаме обаче и да ставаме прекалено егоистични, иначе могат да се появят проблеми в работата и трудности в общуването даже с най-близките. Учете се да забелязвате лошите си черти и да поставяте маймунката на място. Нека е наясно кой е венецът на еволюцията.

През годината на маймуната се случват мащабни събития, които засягат живота не само на отделните хора, но и на държавите. Достатъчно е да си спомним събитията, които са се случили в предишни години под знака на маймуната - 2004, 1992, 1980, 1968, 1956. 1956 година също е била високосна година под знака на огнената маймуна. Това е така, защото в китайския календар освен 12-те животни, съществуват и петте стихии. Така следващата година на огнената маймуна ще бъде чак след 60 години – през 2076 г.
През 1956 г. са събитията в Унгария – унгарската революция, смазана от танковете на СССР, и Суецката криза – военните действия против Египет.

Символите на 2016 година
Символ на 2016 г. е огънят, една от петте стихии, които допълват китайския календар. Трябва правилно да се отнасяме към огъня, и тогава годината ще ви донесе полза, а не вреди.

Цветът на 2016 г. е червеният, както и всички огнени цветове и оттенъци – от ален до ярко оранжев.

Успех през тази година носят камъните с червен цвят - гранат, рубин, червен опал, както и камъните с огнен произход, например обсидиан (който всъщност е вулканично стъкло). Украшенията от кехлибар също се харесват много на огнената маймуна.

В съответствие с китайския хороскоп, стихия на маймуната е металът. Намирайте приложение на този материал, дори в битовите детайли – ако трябва да избирате между стелаж от дърво или метал, изберете метала. Ако пасва на интериора ви, разбира се.

Маймуната обожава веселието и празниците. Намерете повод да си ги осигурите, независимо дали в семеен кръг или с приятели и колеги. Сега е добре да преоцените традициите, да отидете на гости или да се отправите на пътешествие. Огнената маймуна обича шума и фойерверките, но ще ви свършат работа и свещи на масата или бенгалски огън.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.