Anna.bg
Астроинфо
23 януари 2016

Вълчата луна отваря нови възможности

2 225
0
Вълчата луна отваря нови възможностиПълнолунието, при което Луната е точно срещу Земята по отношение на Слънцето дава възможност максимално да се освети дискът на земния спътник. Най-ярката първа луна през годината древните индиански племена в Северна Америка наричали „пълна вълча луна“, защото точно в това време на годината най-силно се чувал воят на гладните вълчи глутници. Вълчата Луна изгрява веднага след залеза и залязва при изгрев слънце. Това е единствената нощ в месеца, когато Луната остава дълго на нощното небе.

Световните астролози придават голямо значение на това явление тази година, защото то слага край на ретроградния Меркурий, който през януари ни нанесе големи мъки и страдания. Когато една планета е ретроградна, в астрологичен смисъл се смята, че е в състояние на покой. Докато Меркурий дреме, дейностите, над които той властва, не функционират добре, както ако планетата е активна. След тази нощ Меркурий вече няма да е ретрограден и ще отвори шансове да се реализират плановете и нещата да си дойдат по местата, както сте ги предвиждали.

Таз годишната вълча Луна е под знака на зодия Лъв – това е един по-добър период, в който може би ще се срещнете с някого, когото сте забравили и ще възобновите загърбени отношения.

Вълкът, от друга страна, означава силна интуиция и способност да се доверявате на себе си. Предстои ни един период на преоткриване, на разцъфтяване на личните качества и способности. Това е чудесен момент да помислите за нещо ново в живота си – например нова работа, нови планове за себе си и семейството.

Вълчата луна на 23 срещу 24 декември е срещу знака на Водолей, което пък дава нови по-широки възможности за общуване, нови познанства, разгръщане на вътрешните сили.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.