Anna.bg
Любопитно
17 януари 2016

Кръвната група определя съдбата?

8 021
0
Кръвната група определя съдбата?При общуването с другите обикновено искаме да научим повече за поведението на близки, роднини, приятели или колеги. Често задаваме въпрос: „Ти от коя зодия си?“ и мнозина намират в астрологията доказателства за успеха или неуспеха на определена своя връзка. Японците обаче смятат, че поведението на хората зависи много повече от кръвната група.

Вълната на интерес към връзката между кръвната група и характера започва в Япония в началото на 30-те години. Според някои данни, по време на Втората световна война важните подразделения в имперската армия и флота се формирали именно отчитайки кръвната група.

И днес треньорите на професионалните японски отбори отчитат кръвната група при избора на състав в играта. Смята се, че това придава увереност на отбора. Биографиите на видни политически дейци задължително се съпровождат от отбелязване на кръвната група. Даже в редица компании има съответната графа за кръвна група при постъпване на работа. В Страната на изгряващото слънце има доста монографии по тази тема – едните утвърждават научността на тази хипотеза, други пък я отричат.

През 1971 г. Масахико Номи публикува книгата си "Вие сте това, което е вашата кръвна група“. Авторът казва, че тя е плод на 25-годишен личен опит, наблюдения и анализи на чертите на характера и кръвната група на добре познати лица. Книгата се продава в тираж над 1 млн. и семейството на Номи се отдава изцяло на този бизнес. Те изпращат анкети на представители от различни групи на населението, включително и на членовете на парламента. Оттогава са получени и анализирани около 250 000 отговора. Издадени са повече от 30 книги с общ тираж над 6 милиона копия.

В Япония много хора приемат характеристиките си според кръвната група много сериозно и са готови да ги използват във всекидневието. Във вестникарските колонки за прогнози се „анализира“ конкурентността на кръвната група в дадения момент, съвместимостта на хора от различни групи и др.
Анализът и вземането предвид на кръвната група в Япония се нарича кецу йоки гата и се приема много сериозно. Например – при избор на бъдещи служители, при прогнозиране на търсенето на предполагаема продукция, при избор на приятели, романтични партньори и спътници в живота.

Можем да не приемем всичко прекалено на сериозно, точно както повечето от нас гледат на астрологията – като на нещо любопитно и интересно, но не и съдбовно. Влиянията върху човек са толкова много, че е трудно да се избере само едно от тях и да се приеме за категорично правдивото.

Но нека видим как учените обясняват влиянието на кръвната група върху характера. Смята се, че това е свързано с еволюционния процес, когато в зависимост от климатичните условия и начина на живот кръвта е трансформирала качествата си. Кръвните групи са по-стари от расите и имат по-фундаментални свойства от етническия произход, казват експерти. Всяка от кръвните групи е еволюционно-логичен резултат от серия различни промени, случващи се на планетата и с хомо сапиенс през хилядолетията. Ранните расови промени са започнали в свят, който вече почти напълно е бил населен с притежатели на група 0. Това разделяне на раси, свързано с адаптацията на човека към непривични за него хранете, околна среда, климат също са част от движещата сила на еволюцията, която в крайна сметка довела до появата на други кръвни групи.

Кръвна група 0 – Ловец (40 до 55 на сто от населението на земята)
Произход
Най-старата и най-разпространена група, появила се преди около 40 000 години. Предците ни са били ловци и събирачи на растения. Вземали това, което дава природата, и не мислели за бъдещето. Защитавайки интересите си, били способни да съкрушат всеки, без значение дали приятел или враг. Имунната им система е силна и издържлива.

Характер
Тези хора са със силен характер, решителни и уверени. Девизът им е: „Бори се и търси, намери и не се предавай.“ Подвижни, неуравновесени и възбудими. Болезнено приемат всяка критика. Искат околните винаги да ги разбират от половин дума и мигновено да изпълняват разпорежданията им.

Мъжете са изкусни любовници. Повече от всичко ги привличат недостъпните жени. Жените обичат секса, но са много ревниви.

Съвети
Постарайте се да се отървете от самовлюбеността и високомерието, това може сериозно да ви попречи да постигнете целите си. Престанете да бързате и да пришпорвате събитията. Помнете, че човек, който се стреми да постигне целта на всяка цена, който неукротимо се стреми към властта, сам се обрича на самота.

Кръвна група А – земеделец (30 — 40% от населението)

Произход
Тази кръвна група се появява при първите принудителни миграции на населението, когато възниква необходимостта да се промени храненето с продукти от земеделието. Появила се е между 25 000 и 15 000 години преди н. е. Всеки индивид тогава е трябвало да има умения да общува, да се устройва, да сътрудничи с другите в рамките на една гъсто населена общност.

Качества на характера
Това са общителни, лесно адаптиращи се във всяка обстановка хора, за тях не са стресови смяната на местожителството или работата. Понякога проявяват упорство и неспособност да се отпуснат. Уязвими са, трудно приемат обиди и огорчения.
Мъжете са срамежливи. Романтици по душа, те проявяват своята любов с поглед. Обичат да чувстват майчината грижа, затова често избират жени, които са по-възрастни от тях. Жените също са свенливи. Те стават превъзходни съпруги – любещи и предани.

Съвети
Не се стремете към ръководни длъжности. Но се постарайте да имате съмишленици, които да поддържат вашите интереси. Не сваляйте стреса с алкохол, иначе може пагубно да се пристрастите. Не яжте много мазно, особено нощем.

Кръвна група В – Номад (10-20 на сто от населението)
Произход
Появява се при сливането на популациите и адаптацията към нови климатични условия преди повече от 10 000 години. В нея се проявява стремежът на природата да установи баланс между засилената умствена дейност и изискванията на имунната система.

Качества на характера
Това са хора открити и оптимистични. Комфортът не ги съблазнява, а всичко привично и всекидневно им навява скука. Привличат ги приключенията, затова те няма да пропуснат възможността да променят нещо в живота си. Аскети по натура. Предпочитат да не зависят от никого. Не търпят несправедливости – ако началникът им ги наругае, веднага са склонни да напуснат работа.

Мъжете са истински донжуани – умеят да ухажват и да съблазняват жените.
Жените пък са екстравагантни. Те могат бързо да покорят мъжкото сърце, но трудно се намират желаещи да се оженят за тях, защото не им вярват, че са склонни да се грижат за дом и семейство. Напразно, след време тези жени стават чудесни домакини и верни съпруги.

Съвети
Замислете се, може би в индивидуализма ви се крие вашата слабост? Ако край вас няма близки по дух хора, това е резултат от вашата независимост. Зад репутацията на женкар или леконравна жена се крие всъщност страх от любовта. Жените на такива хора трябва да свикнат на изневерите им, защото във всичко останало те са добри към семейството си.

Кръвна група АВ – Загадката (около 5 на сто от населението)
Произход
Тази кръвна група се появява неочаквано преди малко повече от 1000 години и не е резултат от приспособяване към променящите се условия на обитаване като останалите кръвни групи, а от смесването на индоевропейците и монголоидите.

Качества на характера
Хората от този тип обичат да се похвалят, че самият Иисус Христос е имал кръвна група АВ. Доказателство за това уж е анализът на кръвта, открита на прочутата плащеница от Торино. Дали е така, още не е доказано. Но във всеки случай, хора с тази кръвна група се срещат рядко. Те са с мек и кротък нрав. Винаги са готови да изслужат и да разберат другите. Могат да бъдат наречени одухотворени и многостранни личности.

Мъжете привличат с ума и оригиналността си. Те са много сексуални, но стремежът им да се занимават със секс ден и нощ не означава, че са преизпълнени с дълбоки чувства.
Жените също притежават сексуална привлекателност, но са много капризни в избора на партньор. На избраника им няма да е лесно, защото те изискват много внимание.

Съвети
Имате един съществен недостатък – вие сте много нерешителни. Може би, отчасти затова сте безконфликтни, страхувате се да не си развалите отношенията с хората. Намирате се обаче в постоянен вътрешен конфликт със себе си, а от това страда вашата самооценка.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.