Anna.bg
Мъжът до мен
03 януари 2016

Жените смятат за по-привлекателни мъжете с кучета

1 515
0
Мъжете, които имат домашен любимец куче, са два пъти по-привлекателни, надеждни и отговорни в сравнение с тези, които имат котка у дома или пък въобще нямат домашно животно. Внимание – това не е присъда, просто така мислят жените, които са участвали в едно проучване на американски учени.
Изследователи от Калифорнийския университет провели анкета, в която участвали повече от 1200 души от американския сайт за запознанства Match.com. Отговорите на анкетата трябвало да покажат критериите, по които хората си избират партньор в живота.

По-голямата част от участниците – 61 на сто, били жени. Според данните в сайта, те обръщали двойно по-голямо внимание на мъжете, които посочвали, че имат домашен любимец. С особен интерес сред жените се ползвали тези представители на силния пол, които имат куче. По-нататъшното изследване показало, че дамите смятат собствениците на котки за недостатъчно надеждни – 32 на сто от отговорилите жени се отнасят скептично към такива мъже, а 20 на сто директно ги отписват още преди първата среща.

Жените смятат за по-привлекателни мъжете с кучетаНапротив, жените смятат, че мъжете, които имат куче за домашен любимец, са отговорни и грижливи, тоест биха могли да бъдат отлични кандидати за ролята на бъдещи бащи.

Обяснението е близо до логиката: „Собствениците на домашни животни вече имат опит и желание да се грижат за живо същество, следователно, ще бъдат внимателни и към децата“, смятат изследователите.

От своя страна мъжете, участвали в изследването, признали, че домашният любимец е чудесен повод да се запознаят с дама, която е привлякла вниманието им. Кучетата се справят с тази задачка доста по-добре от котките – с кучето може да се разхождате по алеите в града или сред природата, което улеснява първата среща. Докато ако мъжът има котка, първо трябва да измисли как да привлече вниманието на потенциалния „обект“ дотолкова, че тя да поиска да му отиде на гости и да види пухения домашен любимец.

Ако мислите, че само мъжете търсят начини да заговорят момичето, което им харесва, това въобще не е вярно. Жените от това проучване също разказали, че използват домашния си любимец като повод да се запознаят с втората си половинка. Куче или котка у дома при двамата – това е една тема за разговор повече, а и наличие на общ интерес, което улеснява общуването.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.