Anna.bg
Мъжът до мен
22 декември 2015

Как да разпознаем жиголото

1 706
0
Как да разпознаем жиголотоНяма нищо по-сложно от човешките взаимоотношения. Не се е намерила наука, която да ги разгадае на сто процента. Особено когато става дума за партньорски отношения между жената и мъжа. Конкретно: как да разпознаем в новия си партньор мъжа жиголо – онзи, който хвърля примката на чара си, за да омае една жена, воден не от някакви дълбоки чувства, а само и единствено от мисълта за нейните пари. Мнозина дами смятат, че могат безпогрешно да разпознаят този тип мъже. И се лъжат. Някои от тях са толкова ловки, че докато се освестят, дамите вече са в тяхната примка. Психолозите са изработили нещо като правилник, който може да ви помогне да разпознаете мъжа жиголо – дори само по някои от изброените по-долу пунктове.

Той не обича да си връща дълговете и да плаща сметки
Изяснявайки си въпроса как да разпознаем жиголото, е добре да разберем откъде въобще се раждат подобни типажи мъже. Според психолозите в повечето случаи става дума за момчета, които са недолюбвани в детството си: сблъскали се в ранните си години с дефицит на грижи, те се превръщат в зрялата си възраст в инфантилни егоисти, действащи на принципа „всички са ми длъжни” – в отношенията си както с жените, така и с приятелите и познатите. Те „забравят” да връщат дълговете на своите приятели, никога не плащат сметката в ресторанта, твърдейки, че точно днес нямат пари, а в личните им финанси цари пълен хаос. Ако вашият нов познат има навика да закусва стабилно с чашата си кафе във вашата компания и на ваша сметка, като между другото ви иска пари назаем, за да се разплати по кредита си, сигурно е, че сте попаднали точно на мъжа жиголо.

Той постоянно се възхищава на вашата доброта и умението ви да се грижите за другите
Сам по себе си стремежът на мъжа да оцени вашият добър характер е съвършено безобиден, но в съчетание с всяка от изброените точки се превръща в сериозен сигнал за вас. Именно добрите и прекалено грижовните жени попадат най-често в мрежата на жиголото; при това въобще не е задължително те да са богати (мнението, че мъжете жиголо избират за жертви най-вече финансово обезпечени дами, е мит). По правило покровителки на циничните ловци на пари стават жени, заработващи не милиони, но заради своята доброта и щедрост готови и да приютят, и да нахранят, и да дадат на възлюбения си последната стотинка, без да забележат, че под маската на „благородния, но беден” рицар си крие откровено паразитиращия върху тяхната доверчивост жиголо.

Той е изключително щедър на обещания
В интерес на истината, трябва да уточним, че ако мъжът не харчи пари за вас и не ви прави подаръци, не е задължително той да е жиголо: напълно възможно е той да е искрено влюбен във вас, но просто да не се отличава с щедрост и да не смята, че е необходимо да доказва чувствата си със скъпи покупки. Как тогава да разпознаем жиголото и да не го бъркаме с обикновения скъперник? Тънкостта е в това, че на жиголото е присъща не само жаждата за пари, а умението да хвърля прах в очите: те регулярно, красноречиво и трогателно ще ви разказват за това какви подаръци биха искали да купят за вас, ще ви обещаят най-скъпото бижу и скъпа ваканция на екзотичен остров. И естествено ще забравят да го направят, въпреки че щедро са го обещали. При това ще „забравят” да купят китайска храна, която са обещали да вземат за вечеря. Бъдете внимателни и не приемайте думите им за чиста монета – все пак трябва да се вярва на делата, а не на обещанията.

Той активно се интересува от вашите доходи

Въпросите за вашето финансово положение, кариерните ви перспективи и големината на жилището ви може да бъдат продиктувани не само от банално невъзпитание или безобидно любопитство. Може и да са предизвикани от обоснован интерес на мъжа, който е искрено увлечен по вас и иска да знае всичко. Ако обаче новият ви познат, с когото току-що сте установила връзка, настойчиво се опитва да изясни каква заплата получавате, без дори да е попитал къде сте прекарали предходния уикенд и каква музика слушате сутрин, бъдете внимателни: намеренията на този мъж не са само романтични.

Той помни пин кода на вашата дебитна карта по-добре от вашия рожден ден
Мъжете доста по-често от жените забравят важни дати и пренебрегват поздравленията, свързани с тях. Това не е много приятно, но невинаги говори за отсъствие на чувства. Ако обаче „забравянето” на вашия нов възлюбен е явно избирателно, нищо чудно той да пропусне вашия рожден ден и да „не успее” да ви купи подарък, но пък да помни точно колко пари му трябват, за да се снади с поредния си Playstation и на коя дата получавате заплата. Тогава явно сте станала спонсор на жиголо. Дали ще бягате далеч от него, зависи от вас.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.