Anna.bg
Мъжът до мен
06 ноември 2015

7 неща, които не трябва да казвате на мъжа

2 203
0
7 неща, които не трябва да казвате на мъжаМоже да ви се струва, че всичко във вашата връзка е наред, че така ще бъде години и години напред. Имате усещането, че ще сте заедно завинаги. Обаче. Нещо се случва и нещата просто се пречупват. Търсите вината в него. А може да е във вас. Обръщаме внимание на няколко неща, които никога не трябва да казвате на мъжа, ако държите връзката ви наистина да е продължителна.

Това мога да направя и сама
Дори в 21-вя век, когато жените са отвоювали от силния пол всички права и възможности, на мъжа все още му се ще да се чувства силен и защитник, в моменти и „ловец“. Затова не бързайте да демонстрирате на мъжа до вас своето превъзходство и да облъчвате мъжа с всякакви нетърсени съвети. Оставете мъжа да се чувства, че е силният до вас. Така ще го задържите по-дълго.

Омръзнаха ми твоите приятели

За вас те може да са безделници и лентяи, но за вашия любим това са верни другари, които го познават още от детските години, минавали са заедно през огън и вода и са готови винаги да ударят приятелско рамо и да помогнат до следващата заплата. Обявявайки им война, вие не само постъпвате неразумно, но и за жалост се поставяте веднага в губеща позиция – дори вашият любим заради вас да се откаже от общуването с приятелите, той никога няма да може да ви го прости. А това си носи последствията.

Толкова съм дебела…

Ще бъдем откровени: тази фраза се превежда по един единствен начин: Веднага ми кажи колко съм красива! А нима не е по-лесно направо да си изпросите комплимент, вместо да използвате заобиколки? Запомнете, че мъжът по правило не обича и не разбира намеците, така че ако кажете колко съм напълняла, нищо чудно да получите откровен отговор, който може и да не ви се хареса.

Казах ти какво ще стане

Малко неща биха могли да изпортят отношенията така, както вашият стремеж винаги да бъдете права и всичко да знаете и предвиждате.Ако любимият ви въпреки вашето предупреждение се е отказал от изгодна служебна позиция, и като резултат получава поражение, задръжте в себе си съблазънта да го настъпите по мазола и да му кажете „Казах ти, че ще стане така!“.

Все ми е едно какво мисли майка ти

Също като приятелите и майката е нещо свято. За вашия любим тя винаги ще си остане нещо най-важно, най-влиятелната и знаеща жена и дори самият мъж да си позволява да негодува по неин адрес, влизайки в спорове с нея, той продължава да я цени и уважава. Затова не бързайте активно да поддържате неговите пристъпи на недоволство от родителите и не се отпускайте да говорите за характера на свекървата си. Знайте, че от вашата мъдрост и стратегическо майсторство зависи каква ще бъде за вас неговата майка: покровителница или враг номер 1, а това означава да не кършите по никакъв начин авторитета й!

Виж мъжа на моята приятелка

Постоянно сравнявайки собствения ръст, тегло, кариерните достижения, доходите, устройството на дома с чуждите постижения, ние играем игра, която предварително сме изгубили. Поне в повечето случаи е така. С две думи – завистта е нещо безполезно и разрушително, в това число и за отношенията с любимия: пагубно е, ако чуждата трева винаги изглежда по-зелена, чуждите отношения – по-хармонични и нежни, а чуждите мъже – по-грижовни, внимателни и щедри. Ефектът от подобни сравнения ще ви разочарова: ако натяквате на любимия каква кола е купил съседът или приятелят на вашата приятелка, или пък каква длъжност е заел в службата, едва ли ще вдъхновите любимия: напротив, по-скоро обратното, ще го заставите да се откаже от всякакви опити да ви впечатли и да ви зарадва.

Ти не ме обичаш

Да се решите на такова заключение, изречено гласно, би трябвало само в изключителни случаи. Знайте, че злоупотребата с тази фраза може да ви изиграе лоша шега. Различни са вариантите: при първия мъжът може да се хвърли в обяснения да ви доказва колко не сте права; във втрия – да игнорира казаното от вас, а в третия случай, да си зададе въпроса дали всъщност не сте права. А това определено не е във ваша полза…
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.