Anna.bg
Любов
10 октомври 2015

Прочетете това, преди да решите да изневерите

3 731
0
Прочетете това, преди да решите да изневеритеКакво кара хората да си изневеряват? Отговорите не само ще ви изненадат, но със сигурност ще помогнат занапред да избягвате болката и разочарованията.
Когато започвах да работя по тази тема, ми се струваше, че мъжете вероятно изневеряват повече от жените. Това обаче се оказа невярно. Какво кара хората да си изневеряват един на друг и да се лъжат?

Очевидната причина
Каква е причината за изневярата? По време на терапевтичните сеанси истината излиза наяве и се откроява изненадваща закономерност. Мъжете, засечени в изневяра, като правило твърдят, че техните жени са затворени в себе си, недостатъчно внимателни и също така пренебрегват външния си вид.

При жените причините са много подобни – те се чувстват недооценени и се оплакват от равнодушието на партньора. Понякога се решават на изневяра само за да отмъстят на мъжете си със същото оръжие.
Не е толкова важно каква е причината, това не е най-важното, над което си струва да се замислим. Всеки наш предлог е само стереотипно оправдание, за да „свикнем” с вината, която чувстваме.

Истинската причина
Колкото и да звучи странно, но всички наши причини са предизвикани от къде по-важни фактори – от нашата култура и общи ценности. В съвременното общество най-важно е самоудовлетворението на всяка цена. Даже общуването с партньора, семейните отношения се избутват на втори план само за да се убедите, че вие като личност сте щастливи.

Време е да сложим край на това. Ако смятате, че изневерявате, защото имате право да бъдете щастливи, това е безсмислено. Това оправдание само помага да игнорирате болката и последствията, които води след себе си предателството.

Причината няма никакво значение, когато говорим за изневяра, във всеки случай това е несправедливо и неправилно.
Помислете – вашите действия могат да имат много сериозни последствия. Може да се лишите от семейството си, ако не сега – то по-късно, но така или иначе, за причинената болка ще се наложи да се плаща.

Ако се замисляте да изневерите, погледнете тези съвети. И помнете, че изневярата започва в главата, много преди физическата близост.

Задайте си въпроса защо се замисляте да изневерите
Щастието от подобен род е мимолетно. Не си търсете оправдания за изневярата. Нямате нито една уважителна причина да предадете съпругата си или съпруга си. Бъдете честни – най-вече със себе си, и не се опитвайте да се оправдавате, привеждайки правдоподобни аргументи за постъпката си.

Помислете за задълженията си
Не увеличавайте статистиката на изневерите. Ако се срещате с някого, бъдете верни на тази връзка. Ако сте женени или омъжени, то бъдете предани на партньора си. Безусловно, бракът изисква изпълняване на правови, морални и религионзи норми, но във всяка връзка най-важното е да бъдете предани един на друг. Мислете за семейството си, за децата си, за своя съпруг или съпруга, за вашите приятели; Най-важният ви ангажимент е да не предадете любовта им, подкрепата и доверието им.

Търсете професионална и духовна подкрепа
Няма нищо срамно да потърсите помощта на професионалистите в желанието си да преодолеете изкушенията. Посетете сеанси за брачна или семейна терапия, поговорете със специалист. Открийте се и бъдете 100 процента честни с партньора си. Помнете – Бог одобрява вашите добри дела и от своя страна ще ви помогне да преодолеете житейските проблеми.

Приятели, бъдете сигурни – вие имате достатъчно сили да се преборите с изкушението. В момента, в който осъзнаете, че то не си струва и че винаги има към кого да се обърнете за помощ, това ще означава, че сте предпочели да бъдете верни на своята втора половинка.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.