Anna.bg
Мъжът до мен
12 септември 2015

За какви жени се женят мъжете

2 721
0
За какви жени се женят мъжетеВ стремежа си към щастлив семеен живот ние, следвайки заветите на мамите и бабите си, се учим да готвим вкусно, да въртим домакинството, да следваме бюти стандартите, да строим главозамайваща кариера и стриктно да сменаме спалното бельо поне един път седмично. Психолозите обаче казват друго. Че за да получите предложение за женитба от един мъж, това не е достатъчно. Затова в следващите редове ще се опитаме да изясним какви качества трябва да притежава една жена, за да принуди ергена да се раздели със самостоятелния живот.

Тя е щастлива
По-точно казано – умее да бъде щастлива. Дори когато е сама и когато животът й подхвърля не най-приятните сюрпризи, тя не изпада в депресия, не се сърди на съдбата и не се отдава на критики на времето, на политиците и курса на долара. По някакъв магичен начин тя винаги успява да съхрани ореола на хармонията, лекотата в поведението и спокойствието си. При това нейното щастие не е показен оптимизъм, не е перчене и въображаема забавност. То е по-скоро спокойно-заразителна увереност в това, че всичко ще бъде добре. Това умение да бъдеш щастлива е настоящ талант, който въобще не е присъщ на всяка жена, но притегля мъжете като магнит: редом с такава жена – умиротворена, доволна от себе си и от живота, мъжът иска да бъде постоянно, буквално заразявайки се от усещането й за хармония.

Тя цени себе си
„Разтваряйки се“ в любимия, отказвайки се от предишните си увлечения, общуването с приятелки и обичайните хобита, ние постепенно, но уверено водим отношенията към задънена улица. Да, на първо време такова самоотдаване радва мъжкото самолюбие, но тази радост бързо се заменя от умора и разразнение – емоции, които не предвещават предложение за брак. Избирайки си съпруга, мъжът по-лесно ще прости нейните кулинарни недостатъци - в крайна сметка, храната може да се закупи готова или пък в кухнята да се опретне той самият, отколкото отсъствие на собствени интереси, увлечения и цели.

Тя го уважава
Или както биха казали нашите прабаби – почита го. Т.е. не го критикува публично, не го проклина, не се жалва на майка си и на приятелките си заради неговия невисок доход, отсъствието на етикеция и навика му да си подхвърля навсякъде носните кърпички. Сарказмът, постоянните ви критики би трябвало да ви накарат честно да си отговорите на един въпрос: ако вашият избраник наистина заслужава такова пренебрежително отношение, действително ли искате да станете негова съпруга?

Тя го вдъхновява
И един удивителен парадокс. Разказвайки за качествата, които мъжът иска да види в своята избраница, участниците в проведена в САЩ анкета единодеушно пращат в черния списък женския стремеж да ги променят или възпитават. Но при това също единодушно заявяват, че идеалната жена е тази, която умее да вдъхновява мъжа и да го заставя да става по-добър. Съдейки по всичко, ключовата дума тук е вдъхновява, а не кастри, възпитава, наритва...

Тя е мъдра
Умната жена в спора си с мъжа ще го залее с дузина аргументи, за да докаже своята правота и ще демонстрира интелектуалното си превъзходство. Мъдрата – ще съумее неусетно да се отклони от спора, при това по магичен начин ще застави мъжа да повярва, че предложената от нея идея всъщност е негова. Редом с първата жена мъжът ще се почувства слаб и глупав. Редом с втората — находчив, умен и способен да преобърне планини. Отговорът на въпроса коя той би избрал за своя съпруга, е очевиден.

Тя е предана
Когато стане дума не за роман, продължил месеци наред, а за създаване на семейство, верността и способността да бъдеш истинска се оказват верните параметри. Защото така или иначе бракът не е проста работа и в него покрай романтиката присъства баналният бит, който изисква търпение, увереност, способност да простиш. Съумявайки да станете за мъжа не само възлюбена, но и добър приятел, можете да бъдете уверена в това, че тази дружба ще съхрани в бъдещия ви брак онези неизбежни за жалост моменти, в които страстта угасва, а възникналите трудности ще изпитват здравината на вашия съюз.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.