Anna.bg
Мъжът до мен
13 юли 2015

Думите, които не трябва да забравяме

2 503
0
Думите, които не трябва да забравямеКолко красиво е всичко в началото! Трепети, вълнения, радост от самото присъствия на любимия, картички за празниците, цветя… Но времето тече, отношенията някак помръкват, неизвестно как и защо всички забравяме да покажем на човека до себе си колко ни е ценен.

Ето я ситуацията
Възрастна двойка седи в кабинета на брачния консултант. „Не разбирам защо си губим времето тук, след като всичко е свършено”, крещи жената, а мъжът неспокойно си търси удобно място на стола… „Моят мъж не ме обича”. „А бе, какво приказваш?”, - казва мъжът, а след това се обръща към брачния консултант. „Не разбирам защо тя говори така?!”

„Защото ти не ме обичаш!”, - натъртва на всяка дума жена му: „След 20 години брак ти просто не ме обичаш повече”. Кавгата продължава – жената твърди, че мъжът й не я обича, а той опровергава тези твърдения.
„Вие казвате ли на жена си, че я обичате?” – пита консултантът.
„Тя това го знае – че я обичам, иначе ще се прибирам ли всяка вечер от работа веднага у дома?” – казва мъжът и продължава: „Давам й пари да си купува всичко, което поиска. Съгласих се да дойдем и тук, за да поговорим… ами…. Хм….”
„Да”, - прекъсва го консултантът. – „Но все пак, вие казвате ли на жена си „Обичам те”? Двамата се споглеждат един друг, а жената поклаща глава.
„Е? Какво има тук да се говори? Нима не е очевидно?”

Очевидно не е така… Хората искат да чуят конкретните думи. Замислете се, и вероятно ще се съгласите, че и на вас ще ви е приятно да чувате колко много ви обичат…

Има 14 необходими комбинации от думи, които трябва да казваме на своите половинки всеки ден. Или поне веднъж в седмицата – защото на хората, точно както и на цветята, им трябва любов, за да разцъфтят. Не забравяйте това!

Обичам те
Казвайте тези думи преди да тръгнете за работа и когато си дойдете у дома. Кажете „Обичам те”, преди да затворите телефона. Всеки брак и всички отношения между двама души се нуждаят от всекидневна доза от тези три думи. Не се притеснявайте да казвате: „Обичам те!” колкото може по-често. Даже ако сте се скарали, даже ако ви изглежда, че светът е свършил. Фразата „Обичам те” е чудодейна, та може даже да ви сдобри.

Много съжалявам
„Забравила си да купиш мляко”, - вече втори ден се оплаква вашият благоверен. Кажете „Много съжалявам”. „Нямам чиста риза, не знам какво да облека”. – Кажете „наистина съжалявам” и изперете ризите. И избягвайте думата „но”! Това може да утрепе всичките ви извинения. Вашият любим ще възприеме фразата „Много съжалявам, но… „ като „А бе, всъщност изобщо не съжалявам, но съм принудена да кажа, че съжалявам, просто защото така трябва.

Има моменти, когато всички коментари на нашия партньор изглеждат не на място или може би ни се струва, че всяка тяхна дума е критика по наш адрес. В тези случаи е много важно да отделим повече време и да обсъдим проблема.

Разбирам те
Колко пъти се е случвало – обядвате заедно и някъде насред разговора вие започвате да се оплаквате: „Миналата нощ просто не можах да мигна, толкова се уморявам напоследък.” А любимият, вместо просто да посъчувства, ви казва: „Да… и аз съм много уморен”, или пък „Ами това е, защото цяла нощ вися пред компютъра!” Как ще се почувствате след това? Едва ли ще ви хареса… Когато любимият ни има нужда от съчувствие, простичкото „разбирам те” може наистина да помогне. А когато кажем, че имаме същия проблем, все едно казваме: „Е и какво? И на мен ми е зле, но не се оплаквам!”

Ти си прекрасен
Или ти си много мил, красив, сексуален – в зависимост от ситуацията. Спомнете си – в началото на нашите отношения всички всекидневно си правим комплименти. И някак си постепенно забравяме да правим това. Може би си мислим, че това няма значение, нали нашият любим така или иначе вече знае колко го обичаме. И все пак, момичета – казвайте му комплименти. Момчетата, колкото и да са пораснали, имат нужда да чуват хубави неща по свой адрес, макар и да не си го признават. Комплиментите подобряват интимния ни живот.

Имам нужда от теб
Нека вашият любим мъж знае, че вие не само го цените, но и имате нужда от него. Кажете му, че не си представяте живота си без него. Ясно е, че това обикновено се казва по празниците (на рождения му ден или на годишнина от сватбата), но защо пък да не му го казвате веднъж седмично? Ако ви се струва толкова трудно да кажете това на глас, напишете му бележка или му пратете съобщение по пощата. Както на всички момичета, на всяка възраст, им е важно да чуят, че са привлекателни, момчетата имат нужда да знаят, че техните момичета (приятелки или жени) имат нужда от тях.

Благодаря
Помислете – защо казвате „благодаря” на продавачите в супермаркетите всеки ден, а не казвате това на своя любим? Благодарете му за това, че той печели пари за вашия дом, че купува любимите ви сладкиши, че всеки ден се прибира от работа при вас. Ако ви е чак толкова трудно да кажете „Благодаря, че донесе заплатата си у дома”, или във всеки друг случай, когато си е струвало – напишете му го! Бъдете романтична и му изпратете електронна картичка или залепете тази бележка на огледалото в банята.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.